Ljetna salata s tjesteninom mnogima je omiljeni obrok tijekom toplijih dana, a odličan je izbor za ručak jer ju možemo ponijeti na posao, ili pripremiti djeci za veliki odmor. Ako tražite ideju za današnji ručak, inspirirajte se našim receptom za laganu ljetnu salatu s pestom, parmezanom i rajčicama.
Ljetna salata s tjesteninom – sastojci:
- 250 g tjestenine po želji
- cherry rajčice
Za dresing:
- tri žlice pesta alla genovese
- sol
- papar
- dvije žlice parmezana
- sok jednog limuna
- žlica škrobne vode od tjestenine
Dodatno:
- svježi bosiljak
- parmezan
Ljetna salata s tjesteninom – priprema:
- Skuhajte tjesteninu i prohladite je.
- Rajčice narežite na pola.
- Pripremite dresing. Pomiješajte pesto, parmezan, sok jednog limuna i malo škrobne vode kako bi smjesa bila glatka pa začinite po želji.
- Prelijte preko tjestenine i sve dobro promiješajte.
- Ukrasite sa svježim bosiljkom.
- Po želji pospite parmezanom.
- Poslužite odmah.
Savjet: Za još kompletniji obrok, u salatu možete dodati i mozzarellu.
Provjerite i naš recept za osvježavajuću salatu s tjesteninom, a u nastavku možete pronaći još ukusnih recepata.
Dobar tek!