Mekano pecivo punjeno sirom mogli bismo jesti za doručak, ručak i večeru. Rijetko ga pravimo od nule kad ga jednostavno možemo pronaći u svakoj pekarnici, ali za recept u nastavku doista vrijedi zasukati rukave.
Priprema je jednostavna, a kreatorica recepta kaže da nije neka mudrost i da ovaj recept gotovo svi mogu realizirati.
Rezultat će raspametiti svakoga tko kuša ova peciva meka poput oblaka.
Peciva sa sirom – sastojci:
- 600 g glatkog brašna
- 300 ml mlijeka
- 100 ml ulja
- 1 jaje
- 1 žličica soli
- 2 žličice šećera
- 10 g suhog kvasca
Za punjenje:
- 100 g maslaca
- 200 g krem sira
Za premaz:
- Jedno jaje
- Sezam
Peciva sa sirom – priprema:
- Pomiješati toplo mlijeko, kvasac i šećer. Neka se kvasac aktivira.
- U dubljoj posudi razmutiti jaje, dodati sol i ulje. Sve dobro promiješati pa dodati aktivirani kvasac.
- Postepeno dodavati brašno pa umijesiti glatko tijesto.
- Saviti tijesto na toplo i pričekati oko sat vremena da se udvostruči.
- Nakon sat vremena premijesiti tijesto i podijeliti ga na dva jednaka dijela.
- 6. Svaki dio razvaljati na tanko u obliku pravokutnika. Jedan dio premazati mješavinom krem sira i maslaca pa preklopiti s drugim dijelom tijesta. Ponovno razvaljati.
- 7. Rezati na trakice širine dva centimetra pa svaku trakicu spiralno uviti i spojiti krajeve kako biste dobili oblik kao na fotografiji.
- 8. Staviti na pleh obložen papirom za pečenje, premazati jajetom i posipati sezam pa peći oko 25 minuta u pećnici zagrijanoj na 200 stupnjeva.
Recept za genijalna peciva s nama je podijelila food blogerica Staša, a još recepata možete pronaći na njezinom You Tube kanalu te u nastavku:
Dobar tek!