U posljednjih desetak godina meksička je hrana zavladala jelovnicima i hrvatskih domaćinstava. Ne samo da odlazimo u meksičke restorane ili naručujemo hranu iz njih, već sve više pripremamo obroke nadahnute okusima iz ove zemlje u Sjevernoj Americi.
Tortilja je kraljica meksičke hrane. S njom se radi većina obroka – od tortilja čipsa koji se poslužuje sa salsom do buritoa, tacoa i sličnih jela.
Pritom treba znati da se u stotinu grama obične pšenične tortilje nalazi otprilike 300 kalorija.
Ako pazite na unos ugljikohidrata i količinu hrane koju konzumirate, tortilja se vrlo lako može zamijeniti listovima hrskave zelene salate poput kristalke. Listovi zelene salata mogu se napuniti brojnim punjenjima, a u sto grama nalazi se svega 15-ak kalorija.
U nastavku možete pronaći recept:
Savjet:
Umjesto tune možete upotrijebiti grah, slanutak ili slične mahunarke iz konzerve koji ne zahtijevaju termičku obradu. Hrskave zalogaje od zelene salata možete začiniti meksičkom salsom te ukrasiti s umakom guacamoleaom ili samo svježim avokadom. Ovo je recept u kojoj možete dodati povrće po želji koje trenutno imate u hladnjaku poput rajčica, paprika, mrkvi, stapki celera i sličnih namirnica.

U nastavku možete pronaći ideje za zdravi doručak pun proteina.
Inspirirajte se i ostalim receptima za ukusni i brzi ručak:
Dobar tek!