Sladoled od kokosa idealna je slastica za vruće dane. Ovaj recept ne zahteva mnogo sastojaka, a rezultat je kremast i bogat ukusom. Možete ga poslužiti samostalno ili uz dodatak svežeg voća i prelljev po želji.

 

Sastojci za sladoled od kokosa: 

  • 1 konzerva (oko 400 ml) kokosovog mlijeka
  • 1 šalica mijleka
  • 1 ½ šalica slatkog vrhnja
  • 1 ½ šalica zaslađenog kokosovog brašna (po želji)

Postupak za sladoled od kokosa:

 

  1. U velikoj posudi, pomiješajte kokosovo i kravlje mlijeko. Dobro ih sjedinite dok smjesa ne postane glatka.
  2. U smjesu dodajte slatko vrhnje i kokosovo brašno (ako koristite). Lagano promiješajte dok se svi sastojci ne povežu.
  3. Smjesu prelijte u plitku posudu pogodnu za zamrzavanje (poput manjeg pleha ili plastične posude) i stavite u zamrzivač.
  4. Nakon 30-45 minuta, kada se smjesa počne zgušnjavati po rubovima, izvadite je iz zamrzivača i promiješajte vilicom ili mikserom da razbijete kristale leda i učinite sladoled kremastijim. Vratite u zamrzivač.
  5. Ponavljajte ovaj postupak miješanja svakih 30 minuta tijekom narednih 2-3 sata, dok sladoled ne postane čvrst i kremast.
  6. Kada je sladoled spreman, ostavite ga da se potpuno zamrzne najmanje 4 sata ili preko noći.

Prije posluživanja, ostavite sladoled da odstoji na sobnoj temperaturi nekoliko minuta kako bi omekšao, a zatim uživajte u svom domaćem sladoledu od kokosa.

Sladoled od kokosa Foto: Living4media

Okus kokosa savršeno pristaje uz sladoled od čokolade, Inspirirajte se ostatlim receptima za domaći sladoled:

Ma ukusnije ne može! Domaći cheescake sladoled koji se i pripremi i pojede začas Recept za najkremastiji domaći sladoled s čokoladom i trešnjama Gotovo za tren: Napravite sladoled od džin-tonika u šest različitih aroma Čudo koliko je dobar! Domaći sladoled od pistacije i maline za koji vam ne treba aparat Sladoled od bazge: Osvježavajući desert za čiju pripremu ne trebate aparat