U nastavku možete pronaći recept za domaći sladoled s trešnjama koji podsjeća na popularnu Schwarzwald tortu, sprema se lako i brzo, savršeno je kremast, a okus je fantastičan.

 

Domaći sladoled s trešnjama – sastojci:

Za preljev od trešanja:

  • 350 g trešanja
  • 30 g šećera
  • 2 žlice vode + jedna žlica gustina
  • Jedna žlica višnjevače

Za sladoled:

  • 150 g sitno sjeckane tamne čokolade
  • 250 ml vrhnja za šlag + 3 žlice šećera ( umjesto toga možete koristiti konzervu kondenziranog mlijeka)
  • Ekstrakt vanilije
  • Vrh čajne žličice soli
  • 250 g mascarponea + 250 ml vrhnja za šlag

Domaći sladoled s trešnjama – priprema:

  1. Pripremite preljev od trešanja. Trešnje prepolovite i stavite u lonac. Dodajte im šećer i pričekajte za zakuhaju. U maloj zdjelici pomiješajte gustin i vodu pa dodajte trešnjama. Dodajte i višnjevaču ili liker od višnje ili trešnje. Kad postignete teksturu preljeva, maknite s vatre.
  2. Pripremite sladoled. Prazni pleh stavite u zamrzivač dok pripremate sladoled. Za ovaj recept je najbolje koristiti kondenzirano mlijeko koje vrlo lako sami možete napraviti. Ako nemate vremena, odlična zamjena pak može biti vrhnje za šlag pomiješano sa šećerom koje ćete dobro umutiti u tešku smjesu.
  3. Mikserom razradite mascarpone s ekstraktom vanilije, vrhnjem za šlag i prstohvatom soli pa mu dodajte kondenzirano mlijeko ili smjesu vrhnja i šećera. Na samome kraju dodajte sjeckanu čokoladu pa ručno umiješajte.
  4. Na ledeni pleh stavite smjesu pa po njoj neuredno rasporedite preljev od trešanja. Slažite naizmjence smjesu i preljev.
  5. Stavite u zamrzivač na najmanje osam sati.
  6. Prije posluživanja neka stoji 10 minuta izvan zamrzivača.

Sladoled od trešanja Domaći sladoled od trešanja kanadske blogerice Jennifer Emilson (Foto: Jennifer Emilson)

U nastavku možete pronaći još osvježavajućih ljetnih slastica. 

Jagodica Bobica Jagodica bobica: Osvježavajuća proljetna torta savršen je način za iskoristiti jagode Domaći sladoled od pistacije i maline za koji vam ne treba aparat za sladoled Čudo koliko je dobar! Domaći sladoled od pistacije i maline za koji vam ne treba aparat Sladoled od vanilije Samo tri sastojka: Kremasti sladoled od vanilije koji možete napraviti bez aparata Sladoled od bazge Sladoled od bazge: Osvježavajući desert za čiju pripremu ne trebate aparat Marijanin kolač s keksom Šlag, puding, voće i keksi: Idealni ljetni kolač po bakinom receptu Cheesecake s jagodama i bijelom čokoladom Recept za cheesecake nešto drugačiji od klasičnog, a možda još i bolji Čupava pita s trešnjama Čupava pita s trešnjama: Recept za desert koji osvaja ljubitelje voćnih kolača na prvi zalogaj Tiramisu s malinama Recept za ljetni kolač u kojem puno duže uživamo nego što ga pripremamo Kolač od jogurta s jagodama Brzi kolač od jogurta s jagodama: Recept za izdašan desert koji svima uspijeva

U slast! 

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju