Tražite li cvijet koji će ovoga ljeta dodatno uljepšati vaš balkon ili vrt, možda je dražesna bakopa pravi izbor. Dolazi u bogatoj paleti boja, a ako se pravilno brinete o njoj, nagradit će vas bujnim cvjetanjem bezbroj sitnih cvjetića.

Galerija Bijela bakopa Bakopa se divno uklapa s ostalim cvijećem Bakopa će se divno uklopiti s ostalim cvijećem +6 Bakopa se odlično uklapa s ostalim cvijećem

Bakopa je puzajuća, odnosno viseća ljetna cvjetnica koja naraste do visine od deset centimetara, ali ima mnogobrojne viseće ogranke koji mogu narasti i do 100 centimetara. To je čini idealnim cvijetom za žardinijere i viseće košare, a njezin cvjetni slap ukrasit će balkon na očaravajući način.

Tražite li cvijet koji će ovoga ljeta dodatno uljepšati vaš balkon ili vrt, možda je dražesna bakopa pravi izbor

Bakopa cvjeta od lipnja do listopada, a najbolje raste na suncu ili u polusjeni uz redovito zalijevanje vodom koja je odstajala (nikako ne hladnom). Osobito joj pogoduje jutarnje sunce i popodnevna sjena jer tada cijelo ljeto neumorno cvate.

Bakopa Bakopa (Foto: Living4media)

Bakopi odgovara dobro drenirana, plodna i kontinuirano vlažna zemlja, dok je na sušu i mraz osjetljiva. Tijekom cvjetajućeg razdoblja treba je prihranjivati svakih 14 dana tekućim gnojivom za cvjetnice.

Bakopa nije zahtjevna za održavanje

Lijepo će izgledati kao prekrivač tla, uz rubove cvjetnjaka i zidova preko kojih pada, u visećim košarama, a zbog svojih sitnih cvjetića idealna je i za popunjavanje šupljina među višim biljkama i u posudama i u vrtu.

Hortenzije Skromna i raskošna hortenzija: Sva lica nježnog cvijeta koji obožavaju mladenke

Cvjetovi dražesne bakope mogu biti jednobojni ili višebojni, a najčešće su bijeli, ljubičasti, žuti i ružičasti. Iznimno je lijepa i u kombinaciji s drugim cvijećem kao što su verbena, surfinija, grmolika pelargonija, gomoljasta puzava begonija i slične vrste.

Bakopa nije zahtjevna za održavanje i lako ju je uzgojiti u predivni vrtni cvijet, ali vrlo često znaju je napasti bijele mušice i na to treba pripaziti.

Bakopa će se odlično uklopiti u vašu cvjetnu viziju terase Bakopa će se odlično uklopiti u vašu cvjetnu viziju terase (Foto: Living4media)

Nemezija: Nezahtjevan cvjetić koji će se odlično snaći u vrtu, ali i na balkonu Nemezija Nemezija Nemezija bi mogla postati nova zvijezda vašeg balkona +8 Crvena nemezija

Impresivni cvjetić najljepši je u košarama i izgleda kao - milijun zvončića Milijun zvončića Milijun zvončića Milijun zvončića +14 Milijun zvončića


 

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju