Tražite li cvijet koji će ovoga ljeta dodatno uljepšati vaš balkon ili vrt, možda je dražesna bakopa pravi izbor. Dolazi u bogatoj paleti boja, a ako se pravilno brinete o njoj, nagradit će vas bujnim cvjetanjem bezbroj sitnih cvjetića.

Galerija Ljetni cvijet bakopa divan je izbor za uređenje balkona - 4 Ljetni cvijet bakopa divan je izbor za uređenje balkona - 2 Ljetni cvijet bakopa divan je izbor za uređenje balkona - 3 +4 Ljetni cvijet bakopa divan je izbor za uređenje balkona

Bakopa je puzajuća, odnosno viseća ljetna cvjetnica koja naraste do visine od deset centimetara, ali ima mnogobrojne viseće ogranke koji mogu narasti i do 100 centimetara. To je čini idealnim cvijetom za žardinijere i viseće košare, a njezin cvjetni slap ukrasit će balkon na očaravajući način.

Tražite li cvijet koji će ovoga ljeta dodatno uljepšati vaš balkon ili vrt, možda je dražesna bakopa pravi izbor

Bakopa cvjeta od lipnja do listopada, a najbolje raste na suncu ili u polusjeni uz redovito zalijevanje vodom koja je odstajala (nikako ne hladnom). Osobito joj pogoduje jutarnje sunce i popodnevna sjena jer tada cijelo ljeto neumorno cvate.

Bakopi odgovara dobro drenirana, plodna i kontinuirano vlažna zemlja, dok je na sušu i mraz osjetljiva. Tijekom cvjetajućeg razdoblja treba je prihranjivati svakih 14 dana tekućim gnojivom za cvjetnice.

Lijepo će izgledati kao prekrivač tla, uz rubove cvjetnjaka i zidova preko kojih pada, u visećim košarama, a zbog svojih sitnih cvjetića idealna je i za popunjavanje šupljina među višim biljkama i u posudama i u vrtu.

Slika nije dostupna Skromna i raskošna hortenzija: Sva lica nježnog cvijeta koji obožavaju mladenke

Dnevni ljiljan Pet vrsta cvijeća koje neće zamjeriti ako ih zaboravimo zaliti

Cvjetovi dražesne bakope mogu biti jednobojni ili višebojni, a najčešće su bijeli, ljubičasti, žuti i ružičasti. Iznimno je lijepa i u kombinaciji s drugim cvijećem kao što su verbena, surfinija, grmolika pelargonija, gomoljasta puzava begonija i slične vrste.

Bakopa nije zahtjevna za održavanje i lako ju je uzgojiti u predivni vrtni cvijet, ali vrlo često znaju je napasti bijele mušice i na to treba pripaziti.

Ljetni cvijet bakopa divan je izbor za uređenje balkona - 7 Bakopa je iznimno lijepa i u kombinaciji s drugim cvijećem kao što su verbena, surfinija, grmolika pelargonija, gomoljasta puzava begonija,... (Foto: Living4media)
 

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju