Ako još ne znate koje kolače praviti za blagdane, jedna opcija su i božićne zvjezdice s cimetom. Ove zvjezdice savršeno se uklapaju u božićnu atmosferu i, još bitnije, jako su fine.

Nataša Pralica koja je na svom blogu objavila recept za ovaj kolač, napominje da se ne iznenadite ako zvjezdice prvi dan nakon pripreme budu malo tvrđe. Trebate ih spremiti u limenu kutiju ili čak pokriti folijom, a kada odstoje će se i smekšati.

Sada evo i recepta.

SASTOJCI

- 3 bjelanjka
- 250 grama šećera u prahu
- 1 vanilin šećer
- 1 puna žlica mljevenog cimeta
- 400 grama neoljuštenih mljevenih lješnjaka

PRIPREMA

1. Bjelanjke izmiksajte u čvrst snijeg.
2. Šećer u prahu dodajte malo po malo brzo miješajući.
3. Od dobivene smjese odvojite dvije pune žlice, trebat će vam za premazivanje zvjezdica.
4. Preostale bjelanjke miksajte najmanjom brzinom, postepeno dodajte vanilin šećer, cimet i oko 15 dekagrama lješnjaka.
5. Nastavite mijesiti rukama, dodajte preostale lješnjake.
6. Površinu posipajte šećerom u prahu i razvaljajte tijesto.
7. Kalupićima izežite zvjezdice (olakšajte si umakanjem kalupa u vodu).
8. Slažite zvjezdice u tepsiju obloženu masnim papirom.
9. Svaku zvjezdicu premažite bjelanjcima, koje ste odvojili i stavili na stranu.
10. Ako se dio bjelanjka razlije sa strane obrišite s malo vode.
11. Stavite peći na 140 stupnjeva oko 25 minuta.
12. Ostavite da se ohlade.
13. Spremite u limenu kutiju, neka malo odstoje.

Recept za zvjedzice s cimetom, ali i brojne druge recepte možete pronaći na Natašinom blogu.

Pročitajte i ostale recepte za slatke zalogaje idealne za blagdane: