Deveti panel u sklopu projekta „21 put prema uspjehu“ u okviru tematske cjeline Žene na start-up i scale-up sceni nosi naslov „Kako krenuti? Kada i zašto (ne) odustati?!“, a održat će se u četvrtak, 17. ožujka s početkom u 18h u DoubleTree by Hilton Hotelu u Zagrebu, sa live-streamom na Entrio platformi.

Panelistice ovog panela bit će Ivanka Ćosić-Prizmić, Tanja Cerinski Štimac, Tanja Džido i Željka Maras, a panel će moderirati sama inicijatorica projekta, Vedrana Likan.

Ivanka Ćosić-Prizmić voli gledati život unaprijed. Ne osvrće se unatrag, iako ju je njena prošlost oblikovala u ono tko i što je danas. Završila je FER umalo magistrirala na Ekonomskom fakultetu Zagreb, radila 20 godina u menadžmentu u bankarstvu, uspješno implementirala mnoge promjene, mentorirala brojne mlade rukovoditelje. Poduzetništvo je na njenoj životnoj bucket listi, isto kao i napisati knjigu i skočiti s padobranom.

Misli da sposobnosti koje imamo nisu naše, cilj je dati drugima. To je njen pokretač. Stvorila je najbolji brend čiste prirodne kozmetike koja je već u prvih 15 mjeseci osvojila dvije prestižne inozemne nagrade. Radi to jer vjeruje da žene traže i zaslužuju drugačiji svijet njege i ljepote. Vjeruje u znanje, cjeloživotno učenje, odvažnost, podršku, prirodu. Najviše voli svoju djecu, muža, život i Matinatu.

Tanja Cerinski Štimac suosnivačica je i direktorica Style&Wings, tvrtke u modnoj industriji koja se specijalizirala za posredništvo modnih brendova i klijenata franšizera na području JI Europe, te pružanju usluga personaliziranog modnog savjetovanja privatnim klijentima.

Diplomirala je na Ekonomskom fakultetu, a postdiplomski studij Executive MBA programa završila je na COTRUGLI Business School, gdje je i započela svoj poslovni put na poziciji voditelja prodaje i upravljanja marketinškim i promotivnim aktivnostima.

Nakon devet godina u industriji visokog obrazovanja, htjela je promjenu i nove izazove, te je iz industrije visokog obrazovanja prešla u modnu industriju i to u ulozi poduzetnika. Njena partnerska tvrtka danas broji niz zanimljivih projekata i evenata u modno-poslovnom svijetu, a kao službeni agent talijanskog brenda Seventy Venezia u portfoliju novo otvorenih prodajnih mjesta ubraja dućan u Splitu te Ljubljani i Beogradu.

Željka Maras po struci diplomirana profesorica hrvatskog i njemačkog jezika i književnosti. Njen poslovni put započeo je još u gimnazijskim danima, kad se počela baviti pisanim novinarstvom. U deset godina novinarske karijere pisala je i uređivala nekoliko časopisa u hrvatskom medijskom prostoru.

Nakon poslijediplomske edukacije iz marketing menadžmenta na Ekonomskom Fakultetu u Rijeci, sljedećih desetak godina bavi se marketingom i odnosima s javnošću, i to u jednoj riječkoj brodarskoj kompaniji. 2015. godine pokreće svoj prvi poduzetnički pothvat pod nazivom Jedem doma. Brend Jedem doma dosad je preživio tri inkarnacije, i to kao usluga kuhanja u kućanstvima klijenata, proizvodnja premium gotovih i polugotovih jela te medijsko-edukativna platforma o hrani.

Trenutačno se bavi uređivanjem web portala o hrani, izdavanjem edukativnih priručnika o hrani, kulinarskim team buildizima i reatretovima te consultingom u području marketinga i odnosa s javnošću za proizvođače hrane.

Tanja Džido savjetnica je za osobni brending i LinkedIn marketing, osnivačica platforme Shhhefica i pokretačica prve konferencije koja promovira ženske vještine vodstva, The Art of Feminine Leadership. 2019. dobila je međunarodno priznanje Female Role Model of The Year na Central European StartUp Awards kao i prestižnu stipendiju Američke vlade za mlade poduzetnike u okviru koje je provela jesen 2019. u Chicagu i Washingtonu.

U pet godina poduzetništva radila je kao savjetnica za više od 50 klijenata, a na svojim je događanjima okupila više od 1500 ljudi. Autorica je knjige Budi Shhhefica svog života koji se i 3 godine nakon izdavanja uspješno prodaje.

Trenutno radi na dvije adrese, u Londonu i u Zagrebu te je mentorica na tri međunarodna mentorska programa u kojima je cilj osnažiti mlade ljude za izazove na prvim radnim mjestima i izgradnji karijere. Aktivni je promotor LinkedIn platforme za umrežavanje gdje ima 16 tisuća vrijednih konekcija te je najpraćenija žena u Hrvatskoj, a globalno se nalazi među 1% najaktivnijih korisnika u industriji.

O projektu „21 put prema uspjehu“

Projekt ima za cilj promicanje, poticanje i stvaranje ohrabrujućeg i poticajnog okruženja u kojemu mladi mogu razvijati vlastiti profesionalni i osobni potencijal. Kroz zanimljive razgovore i inspirativne priče uspješnih žena, fokusirat ćemo se na ulogu žena u društvu kao i na važnost interdisciplinarnosti, uključivosti i prihvaćanje različitosti te poticati kulturu uspjeha. Cilj projekta je motivirati i inspirirati prvenstveno mlade - studente završnih godina fakulteta i u fazi ranog zaposlenja, da vjeruju u uspjeh temeljen na predanosti, upornosti, znanju, pravim vrijednostima i vlastitim kvalitetama.

Nova faza projekta provodi se u suradnji sa Sveučilištima i Fakultetima u 5 hrvatskih gradova – Zagrebu, Splitu, Rijeci, Osijeku i Puli.

15 panela i tri cjeline

U novoj fazi projekta, u sklopu 15 panela i tri tematske cjeline - Žene u pravnoj profesiji, Žene na start-up i scale-up sceni te Žene u kreativnoj industriji i kulturi neke od najuspješnijih žena Hrvatske pokazat će, kroz svoja iskustva, kako je moguće mijenjati društvo, jačati gospodarstvo i utjecati na pozitivne promjene. Panele, uz Vedranu Likan, moderiraju Natalija Labavić, Manuela Šola i Saša Cvetojević, a paneli se održavaju svakog četvrtka počevši od siječnja do svibnja 2022. s početkom u 18 sati na lokacijama Hilton hotela u Zagrebu te uz live-stream na Entrio platformi. Krovno događanje projekta biti će LeaderSHE konferencija u lipnju 2022.

Značaj i vrijednost projekta prepoznali su i brojni institucionalni pokrovitelji i partneri, a među njima predsjednik Republike Hrvatske, Zoran Milanović, Grad Zagreb, Vladin ured za ravnopravnost spolova, Europski parlament - Ured u Zagrebu, Europska banka za obnovu i razvoj, Akademija za politički razvoj.

Partneri iz privatnog sektora koji podržavaju projekt su Hilton Hoteli Zagreb, Zagrebačka banka, Privredna banka Zagreb i Varteks. Organizacijsku podršku projektu osigurali su Broadcast.hr, Entrio, Komunikacijski laboratorij i Poduzetnički mindset.

O projektu 21 put prema uspjehu čitajte i u ovim tekstovima: Održan sedmi panel projekta 21 put prema uspjehu Održan sedmi panel u sklopu projekta "21 put prema uspjehu V2" Ivana Galić Baksa, direktorica marketinga i korporativnih komunikacija Nove TV - 2 "S vremenom naučiš cijeniti neuspjeh": Tajne žena koje su ostvarile ogroman poslovni uspjeh Komunikacija je ključ uspjeha Instant poruke vs. trajne vrijednosti: Sedmi panel projekta "21 put prema uspjehu" Slika nije dostupna Od ideje do investitora: Šesti panel u sklopu projekta "21 put prema uspjehu" Slika nije dostupna 21 put prema uspjehu: Panel o rodnoj ravnopravnosti i ženskom leadershipu u pravnoj profesiji Slika nije dostupna "21 put prema uspjehu": Četvrti panel na temu ideja, inovacija i inicijativa mladih Slika nije dostupna "21 put prema uspjehu": Četvrti panel na temu ideja, inovacija i inicijativa mladih Slika nije dostupna "21 put prema uspjehu V2": Bliži se treći panel naslova "Skalabilnost, sezonalnost, teritorijalnost" Slika nije dostupna Održava se drugi panel u sklopu projekta "21 put prema uspjehu V2" Slika nije dostupna Održan panel "Ženski leadership u umjetnosti i kulturi – jučer, danas, sutra"

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju