Zbog izolacije smo više nego ikad počeli cijeniti slobodu kretanja i shvatili da smo neke male svakodnevne užitke poput odlaska na običnu kavu uzimali zdravo za gotovo.

Sada ćemo se malo strpjeti i za dobrobit svih nas ostati u svojim domovima. S obzirom na to da nam svima fali vanjski svijet, posljednjih tjedana gravitiramo prema mjestima u domu koja nas povezuju s njim.

Nemaju svi tu sreću da uživaju u vlastitim dvorištima, na terasama i balkonima, ali i oni kojima preostaje samo prozor mogu ga pretvoriti u malu oazu s koje će uistinu pucati pogled na bolji svijet.

1. Iskoristite široke prozorske klupčice

Ako imate prozorsku klupčicu dovoljno široku i nisku da je pretvorite u mjesto za sjedenje, oboružajte se starom dekicom i dekorativnim jastukom koji ćete ukrasti s kauča te stvorite novo omiljeno mjesto za jutarnje razbuđivanje, ali i za opuštanje tijekom ostatka dana.

2. Prenamijenite ili drugačije rasporedite komade namještaja

Ako slučajno u stanu imate klupicu, smjestite je ispod prozora. Čvršći manji stol pravokutnog oblika također može postati malena klupica uz prozor, a poslužit će i neiskorišteni stolci. Tako ćete uz prozor dobiti zonu za sjedenje.

Slika nije dostupna Kako pregraditi dio doma za rad ili online nastavu sa stvarima koje već imate kod kuće?

Balkon u Slavonskom Brodu na kojem će se ispijati kava, ali i raditi Šarmantni balkon u Slavonskom Brodu spreman za malo drugačiju ulogu

3. Preselite nekoliko biljaka

S obzirom na to da će vam pogled sada stalno gravitirati prema prozoru, preselite na njega nekoliko biljaka koje imate u stanu. Vodite računa o tome da su to biljke koje vole svjetlo. Pogled na zelenilo odmah će vas umiriti. I najuža prozorska klupčica može primiti pokoju malenu teglicu, a na njoj će se uvijek naći mjesta i za šalicu kave ili čaja.

4. Približite radni stol prozoru

Ako radite od kuće i imate mogućnost premjestiti radni stol, smjestite ga što bliže prozoru. Danje svjetlo motivirat će vas za rad, a i pomoći vam da malo predahnete. Sada se ne zamarajte s tim hoće li taj stol izgledati lijepo na toj poziciji ili ne - u ovom trenutku moramo si olakšati boravak u zatvorenom prostoru kako god možemo.

Balkon zbog kojeg je lakše podnijeti boravak u kući Ma, bombončić: Sa samo pet sitnica pretvorite balkon u mjesto zbog kojeg je lakše ostati doma

Slika nije dostupna Za opuštanje: Uredite kutak u domu koji će vas ispuniti pozitivom

Kako urediti mali balkon? - 5 Samo su tri detalja dovoljna da balkon postane omiljeno mjesto u stanu

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju