28. veljače u Katoličkom je kalendaru upisano ime Roman pa sve osobe koje nose ovo staro i snažno ime danas slave imendan. Koje je značenje imena Romana i kakve su žene koje ga nose možete provjeriti u nastavku.

Ima Romana dolazi od latinskog Romana što u doslovnom prijevodu znači – Rimljanka, rimski.

Pošto je Rim u povijesti bio središte moći, roditelji diljem svijeta su baš ovo ime birali za svoje djevojčice, jer su vjerovali da će ono u njezin život donijeti snagu i nepokolebljivost.

Prema podacima Acta Croatice, jedno je od češćih u Hrvatskoj, a nalazi se među prvih 500. Danas u Hrvatskoj živi oko dvije tisuće imenjakinja, a najviše ih je u Zagrebu, Osijeku i Dubrovniku.

Romane umirujuće djeluju na ljude oko sebe.

Svako ime sa sobom nosi određenu numerološku vrijednost, a broj svih Romani jest dva. Numerologija kaže da su osobe koje u svom imenu nose dvojku blage, plahe i nježne izvana, a hrabre, čvrste i nepokolebljive iznutra.

Romane umirujuće djeluju na ljude oko sebe, savršene su prijateljice, uvijek su spremne pomoći, a još su i vrlo zabavne pa je druženje s njima čista fantazija koja često traje dugo u noć. Orijentirane su na obitelj, ali su vrlo ambiciozne i pravi su primjer odličnog balansiranja između privatnog i poslovnog.

Gabrijela Kakve su osobe koje nose ime Gabrijela? Sandra Kakve su žene koje nose ime Sandra? Valentina Kakve su osobe koje nose ime Valentina? Vanja Kakve su osobe koje nose ime Vanja? Gordana Kakve su osobe koje nose ime Gordana? Ema Kakve su osobe koje nose ime Ema? Vinka Kakve su osobe koje nose ime Vinka? Janja Kakve su osobe koje nose ime Janja? Janja Kakve su osobe koje nose ime Janja? Izabela Kakve su osobe koje nose ime Izabela?

Sretan imendan!

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju