U katoličkom je kalendaru 21. siječnja upisano ime Janja pa sve osobe s ovim imenom danas slave imendan. Koje je podrijetlo starog ženskog imena i kakve su osobe koje ga nose možete provjeriti u nastavku.

Ime Janja dolazi od grčke riječi ioannikios, što u prijevodu znači nosilac svete blagodati. Drugi pak izvori govore da je ime Janja izvedenica imena Jan, koje nosi značenje Božji dar, a razni stari spisi govore i kako bi ono moglo biti povezano s latinskim imenom John. Postoje i tumačenja da je ovo lijepo žensko ime povezano s janjetom – simbolom poniznosti, nevinosti i čistoće.

Prema podacima Acta Croatice, Janja je jedno od češćih imena na ovim područjima, a u Hrvatskoj trenutačno živi oko osam tisuća imenjakinja.

Janje su posvećene obitelji, inteligentne i poduzetne.

Svako ime sa sobom nosi određenu numerološku vrijednost, a broj svih Janja je devet. Osobe s ovim brojem u svome imenu obično su kreativne i duhovno snažne, a jedna od njihovih glavnih karakteristika jest beskompromisno poštenje.

Janje su posvećene obitelji, inteligentne i poduzetne, a u društvu su uvijek omiljene. One su tople osobe koje su uvijek tu za ljude u svom životu, a njihovi su savjeti neprocjenjivi. Ako u životu imate Janju, onda imate rame za plakanje, ali i osobu s kojom možete razgovarati baš o svemu – bez osuđivanja.

Izabela Kakve su osobe koje nose ime Izabela? Veronika Iskrene umjetničke duše: Kakve su osobe koje nose ime Veronika? Tatjana Kakve su osobe koje nose ime Tatjana? Nevena Kakve su osobe koje nose ime Nevena? Julija Kakve su osobe koje nose ime Julija? Anđela Kakve su osobe koje nose ime Anđela? Emanuela Kakve su osobe koje nose ime Emanuela? Ivane slave imendan 27. prosinca Kakve su osobe koje nose ime Ivana? Viktorija Kakve su osobe koje nose ime Viktorija?

Sretan imenan!

 

 

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju