22. siječnja u katoličkom je kalendaru upisano ime Vinka pa sve osobe s ovim imenom danas slave imendan. Odakle dolazi ovo lijepo žensko ime i kakav karakter imaju osobe koje ga nose, možete provjeriti u nastavku.

Vinka je ime latinskog podrijetla, a iako mnogi misle da je povezano s vinom, ono zapravo dolazi od riječi vincens, što u prijevodu znači ona koja pobjeđuje. Iako je u Hrvatskoj popularniji muški oblik ovog snažnog imena, podaci Acta Croatice govore da u Hrvatskoj živi oko tri tisuće imenjakinja.

Ime Vinka počelo se pojavljivati davnih tridesetih godina prošlog stoljeća, kad su brojni roditelji baš ovo ime birali za svoje djevojčice, kako bi istaknuli njihovu snagu. Upravo je ta snaga jedna od glavnih karakteristika svih Vinki, za koje će mnogi reći da su nepokolebljive.

Hrabrost je jedna od glavnih karakteristika osoba koje nose ime Vinka.

Svako ime u sebi skriva određenu numerološku vrijednost, a broj svih Vinki je tri. Osobe s ovim brojem u svojem imenu su hrabre i usredotočene na svoje ciljeve. Iako im je karijera izrazito važna, one uživaju u obiteljskom životu kojega će baš uvijek istaknuti kao najveću životnu vrijednost.

Vinke su uvijek spremne na akciju, nasmijavaju ljude oko sebe i nije im se problem istaknuti među velikom grupom ljudi. Ako u životu imate Vinku, znači da imate prijateljicu za cijeli život.

Izabela Kakve su osobe koje nose ime Izabela? Veronika Iskrene umjetničke duše: Kakve su osobe koje nose ime Veronika? Tatjana Kakve su osobe koje nose ime Tatjana? Vedrana Kakve su osobe koje nose ime Vedrana? Leona Kakve su osobe koje nose ime Leona? Katarina Iskrene i odvažne: Kakve su osobe koje nose ime Katarina? Blanka Kakve su osobe koje nose ime Blanka? Kristina Kakve su osobe koje nose ime Kristina? Eva Kakve su osobe koje nose ime Eva? Viktorija Kakve su osobe koje nose ime Viktorija?

Sretan imendan!

 

 

 

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju