Trećeg dana mjeseca rujna u Katoličkom je kalendaru upisano ime Gordana pa sve Goge tada slave imendan. Koje je značenje ovog popularnog ženskog imena i kakve su žene koje ga nose možete provjeriti u nastavku.

Ime Gordana ima slavenske korijene, a obično se veže u dva raširena značenja. Jedno ima veze s prirodom, a drugo pak sa slavenskom mitologijom. Ime Gorana mogli bismo prevesti kao ona koja je snažna poput planine ili ona koja je rođena u šumi.

Treći izvor govori kako je ime Gordana nastalo od grčkog Gordianos, što je bio naziv glavnog grada drevnog kraljevstva Frigije.

Kao majke su stroge, ali brižne i pravedne, a u partnerskom odnosu su snažne, čvrste i samosvjesne

Numerologija, baš kao i astrologija puno toga govore o našem karakteru i mogu se povezati s imenom kojega nosimo. Numerološka vrijednost za Gordane jest pet. Taj ih broj određuje kao komunikativne, iznimno snalažljive, vesele i dražesne osobe, prijateljski nastrojene i omiljene u društvu.

Kad biste Gordanu ostavili na pustom otoku, ona bi se sama snašla i stvorila ugodnu atmosferu u kojoj bi uživala. 

Gordanama je vrlo važno cijeloga života učiti nešto novo te napredovati fizički, intelektualno, emocionalno i društveno. Gordane imaju puno prijateljica, a u društvu ih cijene jer uvijek našu vremena kako bi popile kavu, porazgovarale i održavale odnose.

Kao majke su stroge, ali brižne i pravedne, a u partnerskom odnosu su snažne, čvrste i samosvjesne. Njihovo samopouzdanje je veliko, a ako ih povrijedite – teško ćete povratiti njihovo povjerenje.

 

Jelena Kakve su osobe koje nose ime Jelena? Marija Skromne, odgovorne i emotivne: Kakve su žene koje nose ime Marija? Suzana Kakve su osobe koje nose ime Suzana? Jasna Kakve su osobe koje nose ime Jasna? Snježana Kakve su žene koje nose ime Snježana? Nives Kakve su osobe koje nose ime Nives? Lidija Kakve su osobe koje nose ime Lidija? Nada Kakve su osobe koje nose ime Nada? Blaženka Kakve su osobe koje nose ime Blaženka? Anđa Kakve su osobe koje nose ime Anđa? Viktorija Kakve su osobe koje nose ime Viktorija? Ljubica Kakve su osobe koje nose ime Ljubica?

Sretan imendan!

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju