11. dana mjeseca kolovoza u katoličkom je kalendaru upisano ime Suzana. Koje je podrijetlo toga starog hrvatskog imena i kakve su osobe koje ga nose, možete provjeriti u nastavku.

Suzana je žensko ime koje se veže uz ono biblijsko – Šušana.

U prijevodu znači 'cvijet lotosa', a tijekom povijesti roditelji su ga često birali za svoje djevojčice jer su htjeli istaknuti njegovu nježnost, snagu i ljepotu. Lotosov cvijet simbol je čistoće i ljepote, pa je to bilo savršeno ime za novorođene bebe.

Prema podacima Acta Croatice, Suzana je jedno od 500 najčešćih imena u Hrvatskoj. Bilo je najpopularnije od 1962. do 1969. godine, a u današnje, moderno vrijeme rijetko se bira za novorođene djevojčice.

Komunikativne su, prijateljski nastrojene prema svima, živahne su i omiljene u društvu.

Svako ime sa sobom nosi svoju numerološku vrijednost koja određuje karakter osobe koja ga nosi. Numerološka vrijednost za Suzane jest pet. One su komunikativne, prijateljski nastrojene prema svima – bez iznimke, živahne su i omiljene u društvu.

Materijalno im uopće nije bitno, a takvi ljudi njima su najodbojniji. Sreća, ljubav i prijateljstvo životni su imperativi kod Suzana, a udobnost u životu vrlo im je važna. Ako u životu imate Suzanu, vjerojatno obožavate njezinu kuhinju.

Sreća, ljubav i prijateljstvo životni su imperativi kod Suzana.

Suzane vole pustolovine i aktivan način života te obično vode brigu o svome zdravlju i zdravlju svoje obitelji. Uvijek nastoje naučiti nešto novo, ali nikad ne pametuju, već rado s drugima dijele svoja iskustva u namjeri da nekome pomognu i usmjere ga na pravi put.

Osim Suzana, 11. kolovoza imendan slave i Jasne. 

 

Snježana Kakve su žene koje nose ime Snježana? Nives Kakve su osobe koje nose ime Nives? Lidija Kakve su osobe koje nose ime Lidija? Nada Kakve su osobe koje nose ime Nada? Blaženka Kakve su osobe koje nose ime Blaženka? Anđela Kakve su osobe koje nose ime Anđela? Marta Kakve su osobe koje nose ime Marta? Viktorija Kakve su osobe koje nose ime Viktorija? Ana Snalažljive i odlučne: Kakve su osobe koje nose ime Ana? Kristina Kakve su osobe koje nose ime Kristina?

Sretan imendan!

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju