Uskrsni doručak mnogi nazivaju najfinijim doručkom u godini. Za tu titulu zaslužna su jaja, mladi luk, rotkvice i ostale divote koje se obično nađu na blagdanskom stolu.
Ako niste raspoloženi za previše kuhanja, ali voljeli biste očistiti frižider i riješiti se ostataka s uskrsnog stola, onda isprobajte ovaj recept za brzu i jednostavnu salatu, koja uz malo dodataka može biti sjajan brzi ručak za posao.
Sastojci za laganu salatu:
- 2 kuhana jaja
- 6 rotkvica
- malo mladog luka
- zelena salata
- kuhani ječam
- svježi hren ili umak od hrena
- sol i papar
- ulje i ocat
Dodaci po želji:
- matovilac
- svježi kupus
- kuhani krumpir
- šparoge
- kuhani kukuruz, zob, heljda, proso ili bilo koja druga žitarica
Salata - priprema:
Narežite jaja, rotkvice, zelenu salatu i mladi luk na manje komade pa ih sve zajedno stavite u jednu posudu. Dodajte kuhani ječam. Malo posolite i poparite te začinite uljem i octom. Naposljetku po salati naribajte malo svježeg hrena ili na nju stavite nekoliko žlica umaka od hrena.
Odličan dodatak salati može biti kuhani krumpir narezan na ploške ili pak blanširane šparoge, a ako ste ljubitelj zelenog povrća, nadopunite salatu s malo matovilca ili pak narezanog kupusa.
Inspirirajte se i ostalim receptima za salatu:
Dobar tek!