Uskrsni doručak mnogi nazivaju najfinijim doručkom u godini. Za tu titulu zaslužna su jaja, mladi luk, rotkvice i ostale divote koje se obično nađu na blagdanskom stolu.

Nakon produženog vikenda mnogi će sutra krenuti na posao i to je prava prilika da nakon prejedanja svom organizmu damo malo oduška uz laganiju prehranu.

Ako niste raspoloženi za previše kuhanja, ali voljeli biste očistiti frižider i riješiti se ostataka s uskrsnog stola, onda isprobajte ovaj recept za brzu i jednostavnu salatu koja uz malo dodataka može biti sjajan brzi ručak za posao.

SASTOJCI ZA SALATU:

- 2 kuhana jaja
- 6 rotkvica
- malo mladog luka
- zelena salata
- kuhani ječam
- svježi hren ili umak od hrena
- sol i papar
- ulje i ocat

DODACI PO ŽELJI:

- matovilac
- svježi kupus
- kuhani krumpir
- šparoge
- kuhani kukuruz, zob, heljda, proso ili bilo koja druga žitarica

PRIPREMA: Narežite jaja, rotkvice, zelenu salatu i mladi luk na manje komade pa ih sve zajedno stavite u jednu posudu. Dodajte kuhani ječam. Malo posolite i poparite te začinite uljem i octom. Naposljetku po salati naribajte malo svježeg hrena ili na nju stavite par žlica umaka od hrena.

Odličan dodatak salati može biti kuhani krumpir narezan na ploške ili pak blanširane šparoge, a ako ste ljubitelj zelenog povrća nadopunite salatu s malo matovilca ili pak narezanog kupusa.

Dobar tek!