Danas vam donosimo recept za slanu roladu od tikvica. Priprema se jednostavno te puni šunkom i sirom, ali slobodno možete odabrati drugi nadjev po svom ukusu.
Ova rolada može biti poslužena kao brzinski zalogaj na nekom slavlju, ali i kao običan dnevni ručak.
Slana rolada s tikvicama, šunkom i sirom - sastojci
- 4 jaja srednje veličine
- 3 manje tikvice
- 1 čvrsti jogurt
- 5 žlica oštrog brašna
- 2 žlice ulja
- 1 čajna žličica soli
- 200 g šunke po izboru
- 200 g sira cheddara
Slana rolada s tikvicama, šunkom i sirom - priprema
- Protvan dimenzija 40x30 cm obložite papirom za pečenje. Tikvice ogulite, naribajte, malo posolite i pričekajte da puste vodu pa ih potom dobro ocijedite.
- U posudu za miksanje ubacite jaja, ulje, jogurt i sol. Miksajte dvije minute dok se sve ne poveže, a zatim ubacite brašno i sjedinite ga sa smjesom. Na kraju dodajte tikvice i umiješajte ih lagano špatulom. Izlijte smjesu u protvan i stavite ga u pećnicu zagrijanu na 180 Celzijevih stupnjeva. Pecite oko 15-20 minuta, dok biskvit ne dobije lijepu zlatnožutu boju.
- Kada se biskvit ispeče, izvadite ga iz pećnice i još toplog zajedno s papirom zarolajte, a potom zamotajte u kuhinjsku krpu. Kada se malo prohladi, razmotajte ga, skinite s njega papir za pečenje, po biskvitu rasporedite šunku i naribajte sir pa zatim zarolajte. Narežite roladu na komade po želji i poslužite.
Dobar tek!
Dobar tek!
U nastavku pronađite još recepata s tikvicama.