Recept za prekrasne čoko rum kolačiće pronašli smo kod food blogerice Milene iz Banje Luke koja svoje slatke i slane recepte objavljuje pod nazivom my.mili.cake.
Recept za čoko rum kolačiće jedan je od najpopularnijih na Mileninu Instagramu, što i ne čudi jer ti su kolačići raj i za nepce i za oči, pa će blagdanski stol i dodatno uljepšati.
Čoko rum kolačići punjeni su neodoljivim čokoladnim ganacheom (Foto: Instagram@my.mili.cake)
Čoko rum kolačići - sastojci (za 45-50 komada):
- 500 g mljevenog keksa
- 100 g pečenog mljevenog lješnjaka
- 125 g maslaca (sobne temperature)
- 70 g šećera u prahu
- 2 vrećice rum šećera
- 1/2 bočice arome ruma
- 50 g čokolade u prahu
- 1,7 dl (do 1,9 dl) soka cijeđene naranče
Čokoladni ganache:
- 200 g mliječne čokolade
- 1 dl slatkog vrhnja
Još potrebno:
- mljeveni keksi
- mljeveni pečeni lješnjaci
Na sredini kolačića dok je još u kalupu, pomoću bočice rum arome napravite udubljenje (Foto: Instagram@my.mili.cake)
Čoko rum kolačići - priprema:
- Pripremite prvo ganache. U odgovarajućoj posudici mliječnu čokoladu izlomite na manje komade i prelijte slatkim vrhnjem. Zagrijavajte na umjerenoj temperaturi uz miješanje da se sva čokolada otopi. Smjesu prohladite.
- U mljeveni keks dodajte lješnjake, maslac, šećer u prahu, rum šećer, aromu ruma i čokoladu u prahu te promiješajte. Količina soka cijeđene naranče ovisi o vrsti keksa koji koristite, zato sok dodajete postupno kako ne biste previše razrijedili smjesu. Zamijesite jednoličnu smjesu rukama da se svi sastojci povežu.
- Za formiranje kolačića koristite okrugli kalup omjera 4 cm. Za jedan kolačić potrebno je oko 20 g smjese. Smjesu utisnite u kalup i poravnajte, a na sredini kolačića dok je još u kalupu, pomoću bočice arome ruma napravite udubljenje.
- Formirane kolačiće uvaljajte u mješavinu mljevenog keksa i mljevenog pečenog lješnjaka. Postupak ponavljajte dok ne potrošite svu smjesu.
- Čokoladni ganache (ako se previše stisnuo malo zagrijte kako biste lakše punili kolačiće) prebacite u slastičarsku vrećicu, odrežite vrh i svaki kolačić napunite čokoladnom filom. Kolačiće čuvajte poklopljene na sobnoj temperaturi.
Svaki kolačić napunite čokoladnom filom (Foto: Instagram@my.mili.cake)
Prekrasni čoko rum kolačići uljepšat će blagdanski stol (Foto: Instagram@my.mili.cake)
Još Mileninih recepata pronađite na Instagramu na profilu my.mili.cake, a isprobajte i druge recepte za blagdanske kolače, kekse i torte:
Dobar tek!