Nataša je tortu odlučila pripremiti na svoj način, a veliki plus ove slastice je činjenica da se brzo priprema pa je veća vjerojatnost da ćete u užurbanoj svakodnevnici pronaći vrijeme za pravljenje ove torte i, vjerujte nam, nećete požaliti.
A sad evo recepta:
Havana torta - sastojci:
- 150 g prženih mljevenih lješnjaka
- 150 g mljevenih napolitanki od lješnjaka
- 500 g mascarpone sira
- 500 ml vrhnja za šlag
- 70 g šećera u prahu
- 200 g čokolade za kuhanje
- 6 žlica ulja
Havana torta - priprema:
- Prvo sameljite pržene lješnjake i napolitanke te ih pomiješajte.
- Čokoladu nasjeckajte i prelijte ju uljem. Tako zajedno istopite u mikrovalnoj pećnici ili na pari.
- U zdjelu dodajte mascarpone sir, vrhnje za šlag i šećer u prahu. Sastojke izradite mikserom.
- Možete započeti slaganje.
- Na pladanj postavite obruč od 24 cm.
- Mljevene lješnjake i napolitanke posipajte po dnu, zatim ih malo utisnite.
- Dio kreme rasporedite po toj podlozi.
- Posipajte mljevene lješnjake i napolitanke.
- Istopljenu čokoladu prošarajte pomoću fišeka za ukrašavanje.
- Kremu rasporedite tako da ju odgurujete, a ne da ju povlačite.
- Posipajte mljevene lješnjake i napolitanke.
- Prošarajte istopljenu čokoladu.
- Rasporedite kremu.
- Posipajte mljevene lješnjake i napolitanke.
- Prošarajte istopljenu čokoladu.
- Rasporedite kremu.
- Posipajte mljevene lješnjake i napolitanke, ali manje nego što ste to činili prilikom slaganja.
- Prošarajte istopljenu čokoladu.
- Kolač stavite u hladnjak da se stegne.
Inspirirajte se i ostalim receptima za fine i jednostavne torte:
Kako Nataša priprema Havana tortu pogledajte u njezinu videu na YouTubeu, a ovaj i druge recepte potražite na blogu Natašine slastice.