Čokoladne kocke – sastojci:
Za biskvit:
- 200 g brašna
- 2 čajne žlice sode bikarbone
- 4 žlice kakaa
- 4 žlice mljevenih oraha ili lješnjaka
- 250 ml tekućeg jogurta
- 100 ml ulja
- 8 žlica šećera
- 4 pune žlice pekmeza po želji
Za preljev:
- 100 g margarina ili maslaca
- 100 g čokolade
- 3 žlice kakaa
- 3 žlice šećera
- 100 ml mlijeka
Dodatno:
- 4 žlice pekmeza
Čokoladne kocke – priprema:
- U zdjelu staviti šećer i sve mokre sastojke: jogurt, pekmez i ulje pa sve dobro izmiksati. Dodati brašno pomiješano sa sodom, kakao i orahe pa mikserom kratko izmiješati.
- Smjesu izliti u pleh (20 puta 28 cm) obložen papirom za pečenje pa peći oko 30 minuta na 180 stupnjeva. Pazite da se kolač ne prepeče – gotov je čim se krene odvajati od rubova pleha.
- Dok se kolač peče pripremite preljev. Na vatri otopite maslac, dodajte šećer, mlijeko, kakao i čokoladu izlomljenu na kockice.
- Vrući kolač izbosti vilicom, obilno premazati pekmezom pa preliti čokoladnim preljevom.
- Po želji posuti čokoladnim mrvicama ili naribati čokoladu.
Recept za čokoladne kocke s nama je podijelila food blogerica Jelena Marić, a još ukusnih recepata možete pronaći na njezinu profilu te u nastavku.
Čokoladne kocke food blogerice Jelene Marić (Foto: Čokoladne kocke food blogerice Jelene Marić)
Dobar tek!