Debeljuškasta buča napokon je dočekala svoju sezonu. Popularni vjesnik jeseni volimo u raznim kombinacijama, bilo da se radi o slatkim ili slanim delicijama. Možemo uživati u toploj juhi, raznim desertima i nabujcima, ali kad je upakiramo u gotove kore i pripremimo bučnicu – tom receptu nema ravna.

U nastavku pročitajte najjednostavniji recept za male bučnice koje nastaju u svega pola sata, a s tanjura nestaju u trenu.

Male bučnice – sastojci:

  • 500 g gotovih kora
  • 500 g svježe buče
  • 350 g svježeg sira
  • 2 jaja
  • sol

Preljev: 

  • 100 g otopljenog maslaca
  • 100 ml mineralne vode
  • 100 ml mlijeka

Male bučnice – priprema:

  1. Zagrijte pećnicu na 180 stupnjeva.
  2. Buču očistite i naribajte. Posolite je i ostavite sa strane oko 10 minuta kako bi pustila tekućinu. Stavite je u čistu krpu i čvrsto stisnite rukama kako biste ocijedili višak vode.
  3. Buči dodajte sir i jaja, posolite i sve dobro promiješajte.
  4. Za premaz pomiješajte sve sastojke i dodajte malo soli.
  5. Raširite jednu koru i premažite je premazom pa na nju stavite drugu koru. Zatim uz rub stavite nadjev i zarolajte u valjak, a njega potom zarolajte u zvrk.
  6. Ponavljajte postupak sve dok ne potrošite svu smjesu.
  7. Male bučnice posložite na lim za pečenje koji ste prethodno premazali uljem. Prelijte preko njih mješavinu maslaca, mineralne vode i mlijeka, pospite po želji sjemenkama kima i pecite oko pola sata, odnosno dok ne poprime zlatnu boju.

U nastavku možete pronaći još ukusnih ideja za brzinski ručak. 

Brza pita od sira Recept za skromnu pitu od sira koja je spremna za 10 minuta i uspijeva baš svima Pita s tikvicama Recept je ludilo: Fantastična pita s tikvicama, špinatom i sirom Pita sa šunkom i sirom Najfinija na svijetu: Recept za pitu sa šunkom i sirom koju uopće nije problem napraviti Pita s tikvicama Savršena topla i hladna: Recept za najbržu pitu s tikvicama i sirom Carska pita Sočna carska pita ukusan je, brz i jeftin ručak savršen za pražnjenje hladnjaka Pita s mesom i krumpirom S mesom i krumpirom: Stari recept za posebno sočnu pitu s preljevom Pizza pita Recept za slasnu savijaču sa šunkom i sirom koju će obožavati svi članovi obitelji Brza pita od sira Brza pita od sira topi se u ustima i još je bolja nego ona iz pekare Bučnica Bučnica: Domaći recept za netipični desert koji može zamijeniti ručak

Dobar tek!

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju