U nastavku pročitajte recept za fantastični ručak od tikvica, mesa i krumpira, za koji nećete potrošiti puno vremena i novca, a oduševit će i najzahtjevnija nepca.
Složenac s tikvicama – sastojci:
- 500 g tikvica
- 400 g krumpira
- 450 g mljevene puretine
- veća glavica luka
- 3 češnja češnjaka
- 500 ml vrhnja za kuhanje
- 250 ml kiselog vrhnja
- 150 g parmezana
- 150 g ribane gaude
- sol, papar, vlasac, origano
- malo maslaca
Složenac s tikvicama – priprema:
- Pećnicu zagrijte na 200 stupnjeva.
- Tikvice dobro operite pa ih naribajte. Posolite ih i ostavite sa strane kako bi pustile višak tekućine. Ogulite i naribajte i krumpire.
- Luk sitno nasjeckajte pa ga popržite dok ne postane staklast, zatim dodajte sitno sjeckani češnjak. Dodajte mljeveno meso po izboru (mi smo koristili puretinu) pa dodajte začine i pržite oko 10 minuta.
- Puretini dodajte ribane tikvice koje ste dobro ocijedili. Promiješajte kako bi se spojile s mesom, a zatim dodajte i ribani krumpir. Spojite sastojke pa sve maknite s vatre.
- U posebnoj zdjeli pomiješajte vrhnje za kuhanje, kiselo vrhnje i parmezan. Po želji malo posolite.
- Posudu za pećnicu premažite maslacem, rasporedite tikvice, krumpir i meso pa ih prelijte mješavinom vrhnja i parmezana.
- Na samome kraju dodajte ribani sir.
- Pecite oko 45 minuta, odnosno dok se na površini stvori zlatni sloj zapečenog sira.
Ako volite tikvice, u nastavku se možete inspirirati s još sličnih recepata koji će se savršeno uklopiti u ljetnu atmosferu i razveseliti drage ljude.
Dobar tek!