I dok je kuhanje jaja na klasičan način često povezano s pretrpanim loncem i rizikom da jaja popucaju, postoji jednostavan trik koji će vam pomoći da skuhate cijela jaja u pećnici – i to u kalupu za muffine.

Kako skuhati jaja u pećnici?

Za one koji žele olakšati pripremu i skuhati više jaja odjednom, priprema jaja u pećnici je prava stvar. Ta metoda omogućava ravnomjerno kuhanje jaja, a idealna je i kada imate ograničen prostor na štednjaku.

  1. Zagrijte pećnicu na 160 stupnjeva.
  2. Stavite cijela jaja (u ljusci) u kalup za muffine ili izravno na rešetku.
  3. Pecite jaja od 25 do 30 minuta. Ako volite mekše žumanjke, možete smanjiti vrijeme pečenja.
  4. Izvadite jaja iz pećnice i odmah ih stavite u ledenu kupku (posudu s hladnom vodom i ledom) na 10 minuta kako biste zaustavili proces kuhanja i lakše ih ogulili.

Savjet:

Moguće je da se tijekom pečenja pojave smeđe mrlje na ljusci. To je normalno i nije razlog za brigu. Te mrlje nestanu kad se jaja potpuno ohlade. Važno je da ih odmah nakon pečenja stavite u hladnu vodu.

Pročitajte savjete za besprijekorno kuhana jaja i savjete što učiniti ako vam jaja pucaju tijekom kuhanja. 

 

Provjerite i trik kako odrediti starost jaja te kako jaja izblijediti octom. 

Jaja iz pećnice Foto: Unsplash

U nastavku možete pronaći ideje kako ukrasiti pisanice ovog Uskrsa. 

Ne mučite se i ne trošite puno novca, u dva poteza napravite najefektniju dekoraciju za Uskrs Ove pisanice izgledaju kao s dizajnerskim potpisom, a tako ih je jednostavno napraviti Pisanice s karakterom: Obojite jaja u vinu i uživajte u svjetlucavom rezultatu Isprobajte zabavni način bojenja jaja krep-papirom Rezultat je divan! Isprobajte jednostavnu tehniku bojenja jaja pomoću riže Kako jednostavno obojiti pisanice sodom bikarbonom i octom?

Sretan Uskrs!