I dok je kuhanje jaja na klasičan način često povezano s pretrpanim loncem i rizikom da jaja popucaju, postoji jednostavan trik koji će vam pomoći da skuhate cijela jaja u pećnici – i to u kalupu za muffine.
Kako skuhati jaja u pećnici?
Za one koji žele olakšati pripremu i skuhati više jaja odjednom, priprema jaja u pećnici je prava stvar. Ta metoda omogućava ravnomjerno kuhanje jaja, a idealna je i kada imate ograničen prostor na štednjaku.
- Zagrijte pećnicu na 160 stupnjeva.
- Stavite cijela jaja (u ljusci) u kalup za muffine ili izravno na rešetku.
- Pecite jaja od 25 do 30 minuta. Ako volite mekše žumanjke, možete smanjiti vrijeme pečenja.
- Izvadite jaja iz pećnice i odmah ih stavite u ledenu kupku (posudu s hladnom vodom i ledom) na 10 minuta kako biste zaustavili proces kuhanja i lakše ih ogulili.
Savjet:
Moguće je da se tijekom pečenja pojave smeđe mrlje na ljusci. To je normalno i nije razlog za brigu. Te mrlje nestanu kad se jaja potpuno ohlade. Važno je da ih odmah nakon pečenja stavite u hladnu vodu.
Pročitajte savjete za besprijekorno kuhana jaja i savjete što učiniti ako vam jaja pucaju tijekom kuhanja.
Provjerite i trik kako odrediti starost jaja te kako jaja izblijediti octom.
U nastavku možete pronaći ideje kako ukrasiti pisanice ovog Uskrsa.