Za kraj donosimo trening koji ne zahtijeva mnogo, a djelovat će na aktivaciju i stabilizaciju trupa, jačanje trbuha, tricepsa i stražnjice.

Galerija

Došli smo i do zadnje vježbe u našem Fit izazovu, uz pomoć kojeg smo, nadamo se, s našom trenericom Ninom Šuprinom i njezinim vježbama za cijelo tijelo, ali i s nutricionisticom Zrinkom Babić, usvojili zdrave navike koje će nam pomoći postati i ostati fit.

Za kraj smo ostavili mali kružni trening koji oblikuje gotovo cijelo tijelo. On je ključan u transformaciji figure jer za malo vremena može obuhvatiti nekoliko različitih dijelova tijela. U ovom slučaju ne trebaju vam nikakvi rekviziti, samo prostirka i malo volje kako biste već ovog ljeta izgledali i osjećali se sjajno.

VJEŽBA – MALI KRUŽNI TRENING ZA KRAJ

1. Veliki most s primicanjem koljena: sjednite pa na dlanovima držite izdržaj s podignutom zdjelicom, izdahom privucite koljeno prsima, a udahom ga vratite u početnu poziciju.

2. Sklopka: u sjedećem položaju krećemo u opružanje tijela te aktivaciju trbuha, udahom dolje i izdahom gore.

3. Plank i ruka na rame: u poziciji planka udahom podižemo ruku na suprotno rame i izdahom spuštamo, pazimo da ne propadamo u lumbalnom dijelu leđa. Trup mora biti stabilan, a glava u produžetku s tijelom.

OBROK TREBA IMATI SVE

Nastavljate li s vježbanjem i nakon našeg Fit izazova, bit će vam dovoljna tri treninga tjedno. Ne zaboravite se hraniti ispravno i uravnoteženo. Trebali biste jesti otprilike sat vremena nakon treninga pa se potrudite uvijek imati spreman obrok sa sobom, jer vam bilo što može poslužiti kao stol. Pazite da obrok sadrži sve skupine namirnica. Obratite pozornost na količinu i kako ih kombinirate. Naime, često upadnemo u zamku i počnemo izbjegavati ugljikohidrate, no činjenica je da su nam oni potrebni za nadomještanje izgubljene energije, pogotovo ako aktivno vježbate.

Integralna tortilja sasvim je dobar izvor ugljikohidrata. Pripremite je s niskokaloričnom PIK Purećom dimljenom šunkom, koja je odličan izvor proteina, a ima samo 2 % masnoće. Blago je dimljena pa će jelu dati poseban, nešto drukčiji okus. Kombinirajte je s tofu sirom, koji je također bogat proteinima i sadrži malo masnoća. Blagog je, gotovo neutralnog okusa, pa se dobro slaže s drugim namirnicama. Recept slijedi u nastavku.

RECEPT – INTEGRALNA TORTILJA ''SUSHI'' S DIMLJENOM PUREĆOM ŠUNKOM

Sastojci:

  • 3 žlice skyra
  • šaka baby špinata
  • 4 šnite PIK Dimljene pureće šunke
  • pola žute paprike
  • pola crvene paprike
  • pola krastavca
  • 2 šnite dimljenog tofua
  • 2 integralne tortilje

Priprema:

  1. Integralnu tortilju premažite skyrom, na skyr stavite listove baby špinata, a na špinat PIK dimljenu pureću šunku.
  2. Paprike, krastavac i tofu narežite na štapiće. Malo niže od vrha tortilje stavite deblju liniju skyra pa na nju poslažite štapiće povrća i tofua kao da radite sushi pa zarolajte tortilju.
  3. Stavite je u hladnjak na pola sata pa je potom narežite kao sushi na kolutiće i ponesite kao obrok poslije treninga na otvorenom – jer bilo što može poslužiti kao stol.

 

  Iskorak unazad s bučicama: Multifunkcionalna vježba koja učvršćuje i razbuđuje cijelo tijelo

Protiv bolova u leđima: Vježba koja jača mišiće uz kralježnicu, ali i trbuh i ruke

Zbogom jahaćim hlačicama! Vježba s elastičnom trakom koja učvršćuje bedra

Zabavni kao ljuljačka: Trbušnjaci kojima ćete u trenu postići željeni six pack

Most s elastičnom trakom: Vježba koja zateže donji dio trbuha i učvršćuje stražnjicu

  Za čvrste i vretenaste ruke: "Lijena" vježba protiv omraženih lastavica

Spremni za kratke rukave i hlačice! Učvrstite noge, ruke i stražnjicu jednom vježbom

Pseći hod: Zabavna vježba kojom jačamo trup i razvijamo motoriku

  Istopite ''ljubavne jastučiće'' i podignite stražnjicu uz samo jednu vježbu

  Oblikuje cijelu figuru: Vježba koja učvršćuje svaki mišić na tijelu i popravlja držanje


Sadržaj je napravljen u produkciji Nova Studija, native tima Nove TV, u suradnji s partnerom PIK Vrbovec po najvišim profesionalnim standardima.