Ako volite medenjake i cheesecake, onda ćete sigurno zavoljeti i cheesecake s okusom medenjaka. Pred nama je blagdansko razdoblje u kojem nas mame mirisi cimeta, klinčića, đumbira, anisa i ostalih prigodnih začina. Kada se svi oni nađu u finom kremastom desertu, zadovoljstvo je zagarantirano.

Sastojci za podlogu - cheesecake s okusom medenjaka:

  • 200 g petit keksa
  • 120 g maslaca

Sastojci za kremu:

  • 500 g krem sira
  • 2 jaja
  • 4 žlice šećera
  • 2 male žlice ekstrakta vanilije ili 1 vanilin šećer
  • 1 mala žlica mješavine začina za medenjake

Cheesecake s okusom medenjaka - priprema:

  1. U zdjelu ubacite sve sastojke za kremu i miksajte dok ih sve ne povežete i kompaktnu smjesu.
  2. Kekse sameljite pa pomiješajte sa šećerom i topljenim maslacem. Najbolje je da sve dobro promiješate rukom kako bi se maslac i keksi dobro povezali. Zatim prebacite smjesu u kalup za pečenje, rasporedite je i utisnite.
  3. Zagrijte pećnicu na 200 Celzijevih stupnjeva i pecite podlogu 10 minuta. Nakon 10 minuta (budite točni kako se podloga ne bi prepekla) smanjite temperaturu na 170 Celzijevih stupnjeva, izvadite podlogu, odmah prelijte preko kremu od sira, malo je poravnajte i vratite u pećnicu.
  4. Pecite 20 minuta i zatim izvadite kolač iz pećnice. Pustite ga da se u potpunosti ohladi na sobnoj temperaturi, a zatim prebacite u hladnjak i hladite ga preko noći.

Dobar tek!

Inspirirajte se i ostalim receptima za cheesecake: Divota od deserta! Recept za mojito cheesecake gotov za pola sata Cheesecake s borovnicama: Recept za tortu sa sirom, priprema se lako i brzo Recept za cheesecake nešto drugačiji od klasičnog, a možda još i bolji Brzi cheesecake bez pečenja s laganom i tako osvježavajućom kremom Recept za kremozni cheesecake u čaši gotov za tren oka Baklava cheesecake: Spoj hrskavog i kremastog koji će raspametiti nepce Brzo se priprema: Čokoladni cheesecake koji je taaaako dobar! Cheesecake kuglice! Najlakši recept za fini desert od samo četiri sastojka Desert koji paše ljeti i zimi: Cheesecake s kokosom i bijelom čokoladom Cheesecake s bundevom: Recept za jesensko kremasto savršenstvo