Ako volite medenjake i cheesecake, onda ćete sigurno zavoljeti i cheesecake s okusom medenjaka. Pred nama je blagdansko razdoblje u kojem nas mame mirisi cimeta, klinčića, đumbira, anisa i ostalih prigodnih začina. Kada se svi oni nađu u finom kremastom desertu, zadovoljstvo je zagarantirano.

SASTOJCI ZA PODLOGU:

- 200 g petit keksa
- 120 g maslaca

SASTOJCI ZA KREMU:

- 500 g krem sira
- 2 jaja
- 4 žlice šećera
- 2 male žlice ekstrakta vanilije ili 1 vanilin šećer
- 1 mala žlica mješavine začina za medenjake

Medenjaci prekriveni čokoladom Recept za čokoladne medenjake: Nezaobilazni božićni keksi u još slađem izdanju

Džin-tonik s okusom medenjaka To se mora probati: Recept za božićni džin-tonik s okusom medenjaka

PRIPREMA CHEESECAKEA:

1. U zdjelu ubacite sve sastojke za kremu i miksajte dok ih sve ne povežete i kompaktnu smjesu.

2. Kekse sameljite pa pomiješajte sa šećerom i topljenim maslacem. Najbolje je da sve dobro promiješate rukom kako bi se maslac i keksi dobro povezali. Zatim prebacite smjesu u kalup za pečenje, rasporedite je i utisnite.

3. Zagrijte pećnicu na 200 Celzijevih stupnjeva i pecite podlogu 10 minuta. Nakon 10 minuta (budite točni kako se podloga ne bi prepekla) smanjite temperaturu na 170 Celzijevih stupnjeva, izvadite podlogu, odmah prelijte preko kremu od sira, malo je poravnajte i vratite u pećnicu.

4. Pecite 20 minuta i zatim izvadite kolač iz pećnice. Pustite ga da se u potpunosti ohladi na sobnoj temperaturi, a zatim prebacite u hladnjak i hladite ga preko noći.

Dobar tek!

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju