Umjesto s toplim umakom, pripremite te namirnice u obliku hladne salate. Ako želite dodatno povećati ukupnu količinu bjelančevina, umjesto klasične tjestenine od pšeničnog brašna iskoristite onu proteinsku od slanutka ili leće.
Ovo je jelo idealno ako su imate ostataka pečene piletine. Ako vam se pak ne da peći piletina, poslužiti se možete i onom već gotovom iz supermarketa.
Savjet plus:
Za hladnu salatu od tjestenine možete iskoristiti bilo koju vrstu tjestenine, ali umak će najbolje "upiti" makaroni, penne ili čak fusilli. Hladna salata od tjestenine idealna je za eksperimentiranje u kuhinji, ali i trošenje namirnica koji su pred istekom trajanja.
Umjesto mesa u nju možete ubaciti komadiće feta sira, kuhana jaja, kuhani grah, leću i slanutak, kockice svježih ili kiselih krastavaca, naribanu mrkvu i kupus... Mogućnosti su brojne, poigrajte se.
Imajte na umu da će salata imati bolji okus drugi dan, odnosno kad se sljube svi okusi.
U nastavku pronađite još jednostavnih i brzih salata koje mogu biti kompletan ručak i večera.
Dobar tek!