Umjesto s toplim umakom, pripremite te namirnice u obliku hladne salate. Ako želite dodatno povećati ukupnu količinu bjelančevina, umjesto klasične tjestenine od pšeničnog brašna iskoristite onu proteinsku od slanutka ili leće.

Ovo je jelo idealno ako su imate ostataka pečene piletine. Ako vam se pak ne da peći piletina, poslužiti se možete i onom već gotovom iz supermarketa.

Savjet plus:

Za hladnu salatu od tjestenine možete iskoristiti bilo koju vrstu tjestenine, ali umak će najbolje "upiti" makaroni, penne ili čak fusilli. Hladna salata od tjestenine idealna je za eksperimentiranje u kuhinji, ali i trošenje namirnica koji su pred istekom trajanja.

Umjesto mesa u nju možete ubaciti komadiće feta sira, kuhana jaja, kuhani grah, leću i slanutak, kockice svježih ili kiselih krastavaca, naribanu mrkvu i kupus... Mogućnosti su brojne, poigrajte se.

Imajte na umu da će salata imati bolji okus drugi dan, odnosno kad se sljube svi okusi.

U nastavku pronađite još jednostavnih i brzih salata koje mogu biti kompletan ručak i večera. 

Odličan topli obrok, ali i salata: Recept za tjesteninu s tunom i brokulom

Osvježavajuća, a tako fina i bez mesa: Ljetna salata od slanutka i avokada gotova je začas

Malo kalorija, ali puno proteina: Evo ideje za fini i brzi ručak

S tako dobrim preljevom: Laganu salatu s piletinom i fetom mogli bismo jesti cijelo ljeto

Jeftini i brzi recept za osvježavajuću salatu s tjesteninom uz koju ne treba baš ništa drugo

Tko još kuha kad je vruće? Recept za ljetnu salatu s tjesteninom i pestom

Puna proteina: Recept za ljetnu salatu s lećom i povrćem

Dobar tek!