Kokos je jedan od najdražih ljetnih sastojaka, a u kombinaciji s kremom od vanilije prava je fantazija okusa. Recept za kokos kocke blogerice Lale oduševio je njezine pratitelji koji ga opisuju kao ljetnu čaroliju.

 

Kocke od kokosa – sastojci:

Za koru:

  • 8 bjelanjaka
  • 150 g šećera
  • 2 vanilin šećera
  • 3 žlice brašna
  • 150 grama kokosovog brašna

Za kremu:

  • 8 žumanjaka
  • 2 pudinga od vanilije
  • 2 žlice gustina
  • 2 vanilin šećera
  • 500 ml mlijeka
  • 250 g margarina

Dodatno:

  • Keks po izboru
  • Šlag za ukras
  • Mrvice čokolade

Kocke od kokosa – priprema:

  1. Pripremite koru. Umutiti bjelanjke u čvrsti snijeg i polako dodati ostale sastojke, polako miješajući.
  2. Izliti u pleh obložen papirom za pečenje dimenzija 34 puta 28 centimetara i peći na 170 stupnjeva oko 15 minuta. Gotovu koru maknuti s papira i zaliti mlijekom da omekša.
  3. Pripremite kremu. Umutiti žumanjke sa šećerom pa dodati ostale suhe sastojke. 500 ml mlijeka staviti da prokuha pa u kipuće dodati smjesu sa žumanjcima. Skuhati kao puding. Pokriti folijom da se ne stvori korica pa dobro ohladiti.
  4. U hladnu kremu mikserom umutiti margarin.
  5. Složiti kocke. Na koru staviti pola krema. Po kremi posložiti kekse koje ste prethodno namočili u mlijeko. Preko keksa staviti drugu polovicu kreme.
  6. Šlag pripremiti prema uputama na pakiranju pa njime završiti kolač. Ukrasiti čokoladnim mrvicama

Kolač s kokosom Foto: Instagram@miris_dunja

Ovaj recept s nama je podijelila Lala s profila miris_dunja, a u nastavku pronađite još ukusnih ideja za desert. 

Gotov za 20 minuta: Najfiniji kolač od kokosa koji se topi u ustima
Rapsodija okusa u jednostavnom kolaču s višnjama i kokosom koji se ne peče
Recept za bijele čupavce, malo drugačiju verziju omiljenog kolača
Raj u ustima! Recept za prefine palačinke s kokosom i bijelom čokoladom
Kokos-torta s malinama: Kremasta slastica s manje kalorija koju nije problem pripremiti
Kuglice od kokosa: Najlakši recept bez mlijeka u prahu
Desert koji paše ljeti i zimi: Cheesecake s kokosom i bijelom čokoladom

Dobar tek!