Ovaj osvježavajuć ljetni desert mogao bi oduševiti ljubitelje cheesecakea. Torta od jogurta s malinama sočna je i ukusna te vrlo jednostavna za pripremu.

 

Sastojci za tortu:

  • 3 čvrsta jogurta (cca 6 dcl)
  • 120 g šećera u prahu
  • 1 vanilin šećer
  • 6 listića želatine
  • 2 vrhnja za šlag (cca 4 dcl)
  • 2 mjerice malina (između 400 i 500 grama)

Sastojci za podlogu:

  • 125g rastopljenog maslaca
  • 250g prhkih keksa
  • 2 žlice smeđeg šećera

Priprema torte:

  1. Kekse sameljite, pomiješajte sa šećerom te dodajte otopljeni maslac. Smjesu utisnite u kalup željena promjera i pecite od 3 do 5 min na 180 Celzijevih stupnjeva. Pustite podlogu da se ohladi.
  2. Izmiksajte jogurt i šećer. Prema uputama pripremite želatinu i dodajte je jogurtu.
  3. Mikserom istucite šlag, dodajte ga kremi i sve dobro izmiješajte. U kalup s podlogom od keksa poslažite maline, prelijte ih kremom i stavite u hladnjak preko noći. Po želji je nakon hlađenja možete ukrasiti sa svježim malinama ili napraviti preljev od bobičastog voća.

Inspirirajte se ostalim slasticama s jogurtom:

Recept za pitu od jogurta: Jednostavna priprema bez valjanja tijesta

Bez pečenja: Recept za brzi kolač od jogurta, keksa i voća

Uspije baš svima: Recept za najbrži kolač od jogurta "na čaše"

Dobar tek!