Pileće bijelo meso favorit je među najmlađima pa je vjerojatno na vašem obiteljskom stolu i ove nedjelje. Ako običnom komadu mesa želite dodati neke nove okuse, pročitajte sljedeće retke jer vam donosimo recept za ručak koji će oduševiti i velike i male.
Pohana pileća prsa punjena sirom i tikvicama spajaju okuse ljeta s nepogrešivim komadom mesa, a uz krumpire pečene na maslacu, najdražima ćete pripremiti ručak o kojemu će se pričati.
Piletina punjena tikvicama i sirom – sastojci:
1 kg pilećeg bijelog mesa
Nadjev
- 300 g ribanih tikvica
- 300 g topljenog krem sira u trokutima
- 100 g parmezana
Za paniranje
- Brašno
- Krušne mrvice
- Jaja
Prilog:
- 1 kg mladog krumpira
- 150 g maslaca
- Sol, papar, mješavina začina, svježi peršin
Piletina punjena tikvicama i sirom – priprema:
- Tikvice operite i naribajte. Posolite ih i stavite sa strane kako bi pustile višak tekućine.
- Za to vrijeme narežite pileće šnicle, izlupajte ih čekićem za meso i začinite s mješavinom začina, solju i paprom. Stavite u frižider dok završavate nadjev.
- Tikvice dobro ocijedite, a trokute sira pomiješajte vilicom u kompaktnu smjesu. Dodaje i parmezan pa sve dobro promiješajte. Po želji dodajte sol i papar.
- Žlicu nadjeva stavite na pileću šniclu i pažljivo zarolajte. Ako je potrebno krajeve pričvrstite čačkalicom kako nadjev ne bi iscurio.
- Roladice uvaljajte u brašno, jaja i krušne mrvice pa pržite u dobro zagrijanom ulju sve dok ne poprime zlatnu boju.
- Pripremite prilog. Krumpir narežite na manje komade i skuhajte ga napola u slanoj vodi. Završite ga na tavi na zagrijanom maslacu i na kraju pospite svježim peršinom.
Savjet: Za zdraviju varijantu panirane rolice pecite 40 minuta u pećnici zagrijanoj na 200 stupnjeva.
U nastavku se inspirirajte s još ideja za ukusni ručak.
Dobar tek!