Na društvenim mrežama pojavio se savjet koji će oduševiti sve one koji muku muče s hrđom.

Na svom profilu na TikToku objavila ga je korisnica Gabie Vigneault, koja često objavljuje savjete za kućanstvo, a njezin je trik prikupio više od pola milijuna pregleda.

Sve što vam treba su aluminijska folija i ocat – koje zasigurno imate u kuhinji.

Proces je vrlo jednostavan. Uzmite komad aluminijske folije i umočite ga u ocat, a zatim njime lagano oribajte hrđavu površinu.

Aluminij djeluje kao lagani abraziv, dok ocat pomaže u otapanju hrđe, što stvara savršenu kombinaciju za uklanjanje hrđavih mrlja s metala.

Trik je posebno učinkovit za manja područja i predmete poput alata, kuhinjskog pribora ili metalnih površina koje su izložene vlazi, kao što su dijelovi tuša. Osim što je jednostavan i jeftin, rezultat je iznenađujuće dobar! Hrđa nestaje, a površina postaje sjajna i čista.

Savjet je već postao viralan na TikToku, a korisnici ne prestaju dijeliti svoje uspješne rezultate. Ako imate problem s hrđom, svakako isprobajte ovaj trik.

Pročitajte i 10 genijalnih upotreba aluminijske folije, a isprobajte i trik koji pomaže kad se folija ne može odmotati.

U nastavku možete pronaći još trikova za kućanstvo. 

Pet trikova za jednostavno guljenje pečenih paprika Trik kako da se cvijeće "samo zalijeva" kad nikog nema doma Stvarno radi: Sastojak iz doma koji učinkovito tjera komarce Dogodi li vam se nekad da se folija ne može odmotati? Evo što tada učiniti Trik za eliminiranje 99 posto bakterija u spužvici za pranje suđa "Ma tko bi se ovog dosjetio": Genijalan trik za lakše postavljanje plahte na madrac Treba samo jedna sitnica koju imamo doma: Trik kako iscijediti vodu iz lonca bez cjediljke Mrlje s kauča nestat će u tren oka pomoću tekućine koju svi imamo doma Trik kako u roku minute skinuti naljepnicu bez tragova ljepila Stari trik koji štedi vrijeme: „Ne koristim peglu otkako sam saznala za ovo“ Trik s kojim će se rublje u zatvorenom prostoru osušiti brže i mirisati puno bolje