Prema definiciji, džin je alkoholni liker koji se proizvodi destilacijom zrna bobica kleka. Ove bobice su poznate još i kao smreka i borovica, a brojni su ih nutricionisti smjestili na popis superhrane. Zato danas znamo da je džin najzdravije alkoholno piće.

Na stranicama poznate internetske trgovine AliExpress skriva se rustikalni, antikni destilator u kojemu možete napraviti džin po vlastitoj recepturi i po originalnim standardima.

Destilator je izrađen od bakra, a proizvođač napominje kako je upravo to jedna od njegovih najvećih kvaliteta.

Destilator s AliExpressa AliExpress, 781, 81 eura (Foto: AliExpress)

Ručno je izrađen i otporan za kisela svojstva biljaka koje će se pretvoriti u alkohol. Tijekom zagrijavanja i destilacije bakar je također pokazao veću izdržljivost no željezo, a neka od najcjenjenijih alkoholnih pića na svijetu nastala su u takvoj aparaturi.

Osim džina, koji nastaje destilacijom borovica, možete ga koristiti i za destilaciju eteričnih ulja, likera, rakija, vina ili rižina vina, ali zbog fantastičnog izgleda bit će odličan ukras u vašem domu.

Proizvođač napominje kako bismo destilatorom trebali rukovati u rukavicama, kako bakar pri dodiru ne bi potamnio, što bi narušilo izgled (ali ne i kvalitetu) proizvoda.

Destilator s AliExpressa AliExpress, 781, 81 eura (Foto: AliExpress)

Ako vam se svidjela ova nevjerojatna stvarčica kojom biste mogli razveseliti ljubitelje džina, ipak ćete morati izdvojiti malo više novca. Uz 781, 37 eura za destilator, morat ćete izdvojiti i oko 100 eura za shipping, a pronaći ga možete na stranicama AliExpressa.

Destilator s AliExpressa AliExpress, 781, 81 eura (Foto: AliExpress)

Šalica u obliku kaktusa oduševit će ljubiteljice ove popularne biljke Šalica u obliku kaktusa Šalica u obliku kaktusa s Aliexpressa Šalica u obliku kaktusa s Aliexpressa +1 Šalica u obliku kaktusa s Aliexpressa

U nastavku pronađite nekoliko ideja za pripremu džina i stastica s džinom za druženje s najdražima. 

Džin-tonik s lubenicom Ljetna verzija: Recept za džin-tonik s lubenicom Džin tonik s kavom Džin-tonik s kavom savršen je koktel za kraj radnog tjedna Džin-tonik tortice Muffini s džin-tonikom: Recept koji se lako sprema, desert koji brzo nestaje Ljubičasti džin-tonik Napravite ljubičasti džin-tonik koji će vas osvojiti i okusom i izgledom Recept za džin-tonik palačinke Džin-tonik palačinke: Recept za brzu slasticu koja nema konkurenciju Džin-tonik krafne Džin-tonik krafne: Recept za slasticu koja će oduševiti ljubitelje omiljenog pića Bazga-džin Bazga-džin: Recept za super verziju popularnog pića koje se lako priprema

Uživajte!

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju