Ako gajite ljubav prema slasticama, onda vam Natašu Pralicu vjerojatno ne trebamo posebno predstavljati. Njezine brojne recepte i mi smo dijelili s našim čitateljicama, a Nataša ih već godinama dijeli na svojem blogu "Natašine slastice".

Galerija Nataša Pralica izdala je prvu kuharicu Nataša Pralica izdala je prvu kuharicu Nataša Pralica izdala je prvu kuharicu +2 Nataša Pralica izdala je prvu kuharicu

Sada je Nataša izdala svoju prvu kuharicu "Natašine slastice - BIRANI RECEPTI", a nama se ona učinila kao savršen povod da još bolje upoznamo ovu majstoricu za slatko.

Govoreći o knjizi, Nataša je odmah u prvoj rečenici dala do znanja da je ona nastala zahvaljujući njezinoj dragoj publici, kojoj je zbog toga veoma zahvalna.

S obzirom na to da blog Natašine slastice postoji 10 godina, sve to vrijeme dobivala sam upite od dragih ljudi hoću li imati kuharicu u tiskanom obliku. Počela sam razmišljati da je zaista i ostvarim jer i sama volim imati kuharicu u ruci, a i teško je u moru časopisa i kuharica na tržištu izdvojiti recepte koji su zaista dobri i isprobani.

Od same zamisli do realizacije bio je duuuugačak put, ali uspjela sam i sada mi je srce puno, rekla nam je Nataša. Koliko joj je kuharica važna, najbolje govori činjenica da je primjerak s posvetom dala svojoj djeci kako bi imala uspomenu za cijeli život.

Nataša Pralica izdala je prvu kuharicu Nataša Pralica izdala je prvu kuharicu (Foto: Natašine slastice/kolaci.biz)

Nataša je majka dvoje djece, a s njima i suprugom živi u Osijeku. Za sebe kaže da je domaćica koja obavlja kućanske poslove, razvozi djecu po treninzima, brine za obitelj. Vrijeme koje joj ostane troši na pripremu slastica.

Mnogi me i znaju kao "Natašine slastice" jer sam autor bloga pod tim nazivom, na kojem objavljujem detaljno objašnjene recepte koje sama pripremam. Zahvaljujući načinu objavljivanja i kvaliteti isprobanih recepata, blog je veoma popularan u Hrvatskoj i šire te je moja publika prepoznala koliko je truda i ljubavi uloženo u moje objave, govori Nataša, koja recepte dijeli i na društvenim mrežama te kanalu na YouTubeu.

Ukupno 110 omiljenih recepata uvrstila je u svoju kuharicu, koja broji 252 stranice, a osim recepata sadrži i QR kodove pomoću kojih možete doći do videorecepata, savjete, podjele po kategorijama, istaknutu težinu, recepte bez pečenja, jednostavne namirnice...

Nataša Pralica izdala je prvu kuharicu Nataša Pralica izdala je prvu kuharicu (Foto: Natašine slastice/kolaci.biz)

Odlične reakcije publike

Nataša je prezadovoljna prvim reakcijama publike.

Posebno me veseli kada mi se jave da su zadovoljni receptima i kvalitetom knjige. Puno njih je iskoristilo trenutak pred Božić, pa su odlučili pokloniti kuharicu dragim osobama.

Zapravo 
se ova kuharica čekala duuugo i često su mi znali pristizati upiti kada će doći trenutak za kupovinu. Nakon što je prodaja počela na mojem webshopu Natašine slasticeostajala sam tih dana spavati na poslu, nisam stizala baš ni jesti, piti jer sam željela što prije zaprimiti sve te narudžbe kako bi kuharica što prije stigla u ruke mojih dragih pratitelja, priča Nataša.

Njezini recepti došli su i još uvijek dolaze do velikog broja ljudi. Ako pitate ljude u svojoj okolini jesu li čuli za "Natašine slastice", ne treba vas iznenaditi odgovor da jesu, a mnogi iza sebe imaju barem jedan kolač napravljen baš po Natašinom receptu. Ona ne skriva da je to veoma raduje.

Neki mi čak kažu da prije nisu znali peći kolače, a uz moje recepte i savjete počeli su ih i prodavati.

Često me prepoznaju gdje god da se pojavim u Hrvatskoj i onda mi bude drago kada čujem direktno od žena da su nešto pripremile i da su obradovale sebe i svoje ukućane, kaže Nataša, koja vjerojatno nije mogla ni sanjati da će se priča ovako razviti kada je prije 10 godina, za vrijeme trudnoće, na nagovor supruga počela pisati blog s receptima.

Prihvatila sam ideju i odlučila to učiniti na način koji mi je tada falio na internetu, a to je da uslikam cijeli postupak pripreme, da dam detaljna objašnjenja, savjete i isprobane, dobre recepte, kaže Nataša i dodaje kako je u cijelu priču uložila puno ljubavi, truda, odricanja, strpljenja, vremena... A publika je to prepoznala.

U ovo predbožićno vrijeme svake godine velik broj žena pretražuje moje recepte, ali kada vidim da mi u jednom danu na blog dođe više od 70.000 posjetitelja, najradije bih ih sve zagrlila, kaže Nataša.

Sada kada je kuharica vani, kroz glavu joj prolazi ideja da napravi još jednu, ali ipak će još malo razmisliti.

Natašinu kuharicu možete nabaviti na njezinu webshopu, a ona nam je otkrila i jednu novost o kojoj dosad nije govorila - početkom godine posjetitelji će tamo moći pronaći i topere za torte, koji su u današnje vrijeme veoma moderni, podižu torte na razinu više i skraćuju muke oko dekoriranja.

Nataša Pralica izdala je prvu kuharicu Nataša Pralica izdala je prvu kuharicu (Foto: Natašine slastice/kolaci.biz)

Koji kolač napraviti za Božić?

I na kraju, pitali smo Natašu može li izdvojiti neki recept kao najdraži, a odgovor nas zapravo nije iznenadio. Ne može.

Često kada pokušavam ženama preporučiti neki recept, ne mogu se zaustaviti samo na jednom jer ih ima mnogo i moram ih većinu spomenuti.

Inače više volim kremaste slastice i onda se uhvatim kako uživam isprobavajući i one koje to nisu, tako da imam dosta dobrih recepata za svačiji ukus, zaključila je Nataša, a mi smo u nastavku izdvojili neke od nama omiljenih Natašinih recepata.

Snickers kocke po receptu Nataše Pralice Snickers kocke: Recept za kremasti kolač koji najbolje opisuje riječ savršenstvo

Krešenti Krešenti: Recept za božićne kolačiće s orasima i čokoladom

Kolač od banana i čokolade Savršen spoj: Recept za neodoljivo ukusan kolač od banana i čokolade

Lambada kolač Lambada: Recept za legendarni kolač s kojim ćete se rado zasladiti

Kolač s vrhnjem i pudingom Recept za kolač s vrhnjem i pudingom koji ćete praviti opet i opet

Ovaj brzi ledeni vjetar priprema se bez kuhanja i pečenja Brzi ledeni vjetar: Recept za omiljeni kolač bez kuhanja i pečenja

Slika nije dostupna Ledeno brdo: Recept za fini kolač koji se priprema brzo i bez paljenja pećnice

Najmekše kiflice koje uvijek uspiju I slane i slatke: Recept za najmekše kiflice koje uvijek uspiju

S jednom smjesom možete napraviti sedam vrsti kolača Jedna smjesa, sedam vrsta kolača: Brzi recept za prefine blagdanske slastice

Havana torta Brzinski recept za Havana tortu koju će voljeti i ljubitelji cheesecakea

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju