Prema Natašinim riječima, u ovom kolaču krema i karamel savršeno se uklapaju s mekanim i sočnim biskvitom, a ganache glazura sa sjeckanim kikirikijem na samom kraju je zaokružila cijelu ovu priču u jedno savršenstvo.
U nastavku donosimo recept, a svima onima koji se boje izrade karamela Nataša poručuje da se ne trebaju brinuti jer je sve detaljno objašnjeno i prikazano u videu na kraju teksta.
Bitno je samo da sve odradite na laganoj temperaturi i kada se šećer istopi da dodajete ostale sastojke jedan po jedan. Znači kako se sjedini sastojak, dodajete sljedeći, poručila je.
Sada evo recepta.
Sastojci
Biskvit:
- 5 jaja
- 100 g šećera
- 80 g brašna
- 20 g kakao praha
- 1/2 žličice praška za pecivo
Krema:
- 500 g mascarpone sira
- 30 g šećera u prahu
- 1 žlica ekstrakta od vanilije
- 300 ml vrhnja za šlag
Karamel:
- 220 g šećera
- 100 g margarina ili maslaca
- 160 ml vrhnja za šlag
- 1/2 žličice soli
Ganache glazura:
- 150 g mliječne čokolade
- 30 ml ulja
- 70 g sjeckanog kikirikija
Priprema biskvita:
- Brašno pomiješajte sa praškom za pecivo.
- Dodajte kakao prah i sjedinite.
- U zdjelu dodajte bjelanjke i miksajte da dobijete čvrsti snijeg.
- Posebno u drugoj zdjeli pjenasto izradite žumanjke i šećer.
- Dodajte pripremljeno brašno i miksajte.
- Potom dodajte malo pripremljenih bjelanjaka, te miksajte.
- Dodajte ostatak bjelanjaka i sjedinite pjenjačom.
- Smjesu istresite i rasporedite na masni papir u kalup dimenzija 16 x 24 cm.
- Stavite peći u zagrijanu pećnicu na 180 stupnjeva 20 minuta.
- Biskvit ostavite da se ohladi.
- Ohlađen biskvit prerežite na dva dijela.
- Prebacite ga na tacnu i postavite obruč.
Priprema karamela:
- U lonac dodajte šećer.
- Istopite ga na laganoj temperaturi.
- Dodajte narezani margarin ili maslac, miješajte da se istopi.
- Zatim dodajte vrhnje za šlag i miješajte da se sastojci sjedine.
- Dodajte sol i miješajte.
- Karamel sklonite sa strane i ostavite da se ohladi.
Priprema kreme:
- U zdjelu dodajte mascarpone sir, šećer u prahu, ekstrakt od vanilije i vrhnje za šlag.
- Miksajte da dobijete lijepu kremu.
Slaganje Snickers kolača:
- Preko biskvita rasporedite dio kreme.
- Pomoću vrećice i nastavka za ukrašavanje nanesite kremu uz rub.
- Rasporedite karamel.
- Pomoću vrećice i nastavka za ukrašavanje nanesite ostatak kreme i poravnajte.
- Postavite drugi biskvit.
- Kolač stavite u frižider preko noći.
- Ohlađenom kolaču odvojite i uklonite obruč.
Priprema ganache glazure:
- Preko narezane mliječne čokolade prelijte ulje.
- Istopite u mikrovalnoj ili na pari.
- Dodajte nasjeckani kikiriki.
- Ganache rasporedite po cijelom kolaču.
- Kolač stavite u frižider da se ganache stegne.
Ovaj i druge recepte pronađite na blogu Natašine slastice. Na dnu teksta čeka vas i video pripreme, a ako volite kremaste kolače poput ovoga mogli bi vas zanimati i sljedeći recepti: