Zadovoljna.hr
pretraživanje
  • Moda & ljepota
  • Zdravlje & Prehrana
  • Posao & Obitelj
  • Ljubav & Sex
  • Dom & Uređenje
  • Kultura & Zabava
Upravljaj obavijestima
  • Pratite Zadovoljna.hr
  • Nova TV
  • Dnevnik
  • Punkufer
  • Punkufer
  • Showbuzz
  • Pišite nam
  • Uredništvo
  • Oglašavanje i marketing
  • Uvjeti korištenja
  • © Zadovoljna.hr
  • Dnevnik.hr
  • Vijesti
  • Sport
  • Showbizz
  • Putovanja
  • Tech
  • Zdravlje
  • Biznis
  • Zabava
  • Teen
  • Tv
Zdravlje & prehrana

Snickers kocke: Recept za kremasti kolač koji najbolje opisuje riječ savršenstvo

16. prosinca 2023 Piše Zadovoljna.hr
Snickers kocke
Snickers kocke (Foto: Nataša Pralica)

Ako volite kremaste kolače kojima ne mogu odoljeti djeca, a ni odrasli, onda su Snickers kocke Nataše Pralice recept koji morate isprobati.

Prema Natašinim riječima, u ovom kolaču krema i karamel savršeno se uklapaju s mekanim i sočnim biskvitom, a ganache glazura sa sjeckanim kikirikijem na samom kraju je zaokružila cijelu ovu priču u jedno savršenstvo.

U nastavku donosimo recept, a svima onima koji se boje izrade karamela Nataša poručuje da se ne trebaju brinuti jer je sve detaljno objašnjeno i prikazano u videu na kraju teksta.

Bitno je samo da sve odradite na laganoj temperaturi i kada se šećer istopi da dodajete ostale sastojke jedan po jedan. Znači kako se sjedini sastojak, dodajete sljedeći, poručila je.

Sada evo recepta.

Sastojci

Biskvit:

  • 5 jaja
  • 100 g šećera
  • 80 g brašna
  • 20 g kakao praha
  • 1/2 žličice praška za pecivo

Krema:

  • 500 g mascarpone sira
  • 30 g šećera u prahu
  • 1 žlica ekstrakta od vanilije
  • 300 ml vrhnja za šlag

Karamel:

  • 220 g šećera
  • 100 g margarina ili maslaca
  • 160 ml vrhnja za šlag
  • 1/2 žličice soli

Ganache glazura:

  • 150 g mliječne čokolade
  • 30 ml ulja
  • 70 g sjeckanog kikirikija

Priprema biskvita:

  1. Brašno pomiješajte sa praškom za pecivo.
  2. Dodajte kakao prah i sjedinite.
  3. U zdjelu dodajte bjelanjke i miksajte da dobijete čvrsti snijeg.
  4. Posebno u drugoj zdjeli pjenasto izradite žumanjke i šećer.
  5. Dodajte pripremljeno brašno i miksajte.
  6. Potom dodajte malo pripremljenih bjelanjaka, te miksajte.
  7. Dodajte ostatak bjelanjaka i sjedinite pjenjačom.
  8. Smjesu istresite i rasporedite na masni papir u kalup dimenzija 16 x 24 cm.
  9. Stavite peći u zagrijanu pećnicu na 180 stupnjeva 20 minuta.
  10. Biskvit ostavite da se ohladi.
  11. Ohlađen biskvit prerežite na dva dijela.
  12. Prebacite ga na tacnu i postavite obruč.

Priprema karamela:

  1. U lonac dodajte šećer.
  2. Istopite ga na laganoj temperaturi.
  3. Dodajte narezani margarin ili maslac, miješajte da se istopi.
  4. Zatim dodajte vrhnje za šlag i miješajte da se sastojci sjedine.
  5. Dodajte sol i miješajte.
  6. Karamel sklonite sa strane i ostavite da se ohladi.

Priprema kreme:

  1. U zdjelu dodajte mascarpone sir, šećer u prahu, ekstrakt od vanilije i vrhnje za šlag.
  2. Miksajte da dobijete lijepu kremu.

Slaganje Snickers kolača:

  1. Preko biskvita rasporedite dio kreme.
  2. Pomoću vrećice i nastavka za ukrašavanje nanesite kremu uz rub.
  3. Rasporedite karamel.
  4. Pomoću vrećice i nastavka za ukrašavanje nanesite ostatak kreme i poravnajte.
  5. Postavite drugi biskvit.
  6. Kolač stavite u frižider preko noći.
  7. Ohlađenom kolaču odvojite i uklonite obruč.

Priprema ganache glazure:

  1. Preko narezane mliječne čokolade prelijte ulje.
  2. Istopite u mikrovalnoj ili na pari.
  3. Dodajte nasjeckani kikiriki.
  4. Ganache rasporedite po cijelom kolaču.
  5. Kolač stavite u frižider da se ganache stegne.

Ovaj i druge recepte pronađite na blogu Natašine slastice. Na dnu teksta čeka vas i video pripreme, a ako volite kremaste kolače poput ovoga mogli bi vas zanimati i sljedeći recepti:

Slika nije dostupna Tako kremast i fin: Recept za kolač od bijele čokolade koji mogu napraviti i amateri

Lambada kolač Lambada: Recept za legendarni kolač s kojim ćete se rado zasladiti

Kolač s vrhnjem i pudingom Recept za kolač s vrhnjem i pudingom koji ćete praviti opet i opet

Brzi ledeni vjetar Brzi ledeni vjetar: Recept za omiljeni kolač bez kuhanja i pečenja

Havana torta Brzinski recept za Havana tortu koju će voljeti i ljubitelji cheesecakea

Podijeli
  • Facebook
  • Twitter
  • WhatsApp
  • Viber
  • Email

Čitaj dalje

Još vijesti

 
Prati nas i na Instagramu!
Koji su vaši dojmovi na Advent??
@dasa_kovacevic
Savršeno prženu, hrskavu, taman slatku Morning Lab granolu Zagrepčanke Tijane potražite na policama Startaj Hrvatska u svim INTERSPAR i odabranim @spar trgovinama
Neopisiva ljubav s pastom... ❤
@divaisback 
#pastalover #zadovoljnahr
Želimo vam ugodnu sredinu tjedna! 😍
@iris_burbonov 
#bouquet #flowers #zadovoljnahr
pretraživanje
  • Pratite Zadovoljna.hr
  • Nova TV
  • Nova Plus
  • Punkufer
  • Punkufer
  • Showbuzz
  • Kreni Zdravo
  • Pišite nam
  • Uredništvo
  • Oglašavanje i marketing
  • Uvjeti korištenja
  • Politika zaštite privatnosti
  • Politika o kolačićima
  • Upravljaj obavijestima
  • © Zadovoljna.hr
Zatvori

MODA, LJEPOTA, LJUBAV, ZDRAVLJE,
UREĐENJE DOMA, SAZNAJ SVE ŠTO TREBAŠ
ZA SEBE NA JEDNOM MJESTU.

Prijavi se na
newsletter!

Please don't insert text in the box below!
modal close