16. dan posljednjeg mjeseca u godini u Katoličkom je kalendaru upisano ime Zorka pa žene koje nose ovo ime danas slave imendan. U nastavku možete provjeriti koje je značenje starog ženskog imena i kakve su osobe koje ga nose.

Osim Zorki, imendan slave i žene koje nose inačice ovog imena – Zora i Zorica. Radi se o starom ženskom imenu, a značenje imena veže se uz zoru, odnosno, uz prvo svjetlo dana koje se pojavi na nebu.

Ime Zorka povezuje se s prirodom, odnosno s njezinim buđenjem pa ovo ime u sebi skriva i dublje značenje. Neki ga izvori povezuju s početkom novog života i pozitivnim životnim promjenama, a roditelji su ga obično birali za djevojčice koje bi se rodile u rane jutarnje sate.

Prema podacima Acta Croatice, ime Zorka bilo je najpopularnije u Dalmaciji, i to od 1930. pa sve do 1937. godine. Danas je manje popularno, ali živi kroz svoje inačice.

Svako ime u sebi nosi određenu numerološku vrijednost, a broj svih Zorki, Zora i Zorica jest jedan. Osobe koje nose ovo ime imaju jak utjecaj na živote svojih bližnjih. One su njihov oslonac, njihova stijena i potpora u svim životnim trenutcima.

Ako u životu imate Zorku pravi ste sretnici jer ona baš nikad neće odustati od vas.

Ako u životu imate osobu koja nosi ovo ime pravi ste sretnici jer ona baš nikad neće odustati od vas. Numerologija kaže su osobe koje nose broj jedan u svome imenu samopouzdanje, radišne i samostalne. Natjecateljski su raspoložene, a glavna im je mana to što teško podnose poraz i ne vole gubiti.

Kristina Kakve su osobe koje nose ime Kristina? Valerija Kakve su osobe koje nose ime Valerija? Zdravka Kakve su osobe koje nose ime Zdravka? Blanka Kakve su osobe koje nose ime Blanka? Martina Kakve su osobe koje nose ime Martina? Leona Kakve su osobe koje nose ime Leona? Vedrana Kakve su osobe koje nose ime Vedrana? Karla Kakve su osobe koje nose ime Karla? Darija Kakve su osobe koje nose ime Darija? Irena Kakve su osobe koje nose ime Irena? Danijela Kakve su osobe koje nose ime Danijela?

Sretan imendan!

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju