Svakog 17. ožujka diljem svijeta obilježava s Dan sv. Patrika. Za Irce je ovo nacionalna svetkovina tijekom koje štuju svog zaštitnika.

Galerija

Sasvim očekivano, Patrik je danas vrlo popularno ime u Irskoj. Međutim, do 17. stoljeća gotovo se i nije upotrebljavalo kao znak poštovanja prema svecu.

Dolazi od latinskog imena "Patricius" koje znači plemenit čovjek.

Prema numerološkim analizama imena Patrik, osobe koje ga nose vrlo su društvene, razigrane i optimistične. Izravni su, vole razgovarati i sjajno funkcioniraju u velikim grupama ljudi. Svojom energijom često inspiriraju i motiviraju ostale. Sami donose svoje odluke i teško padaju pod utjecaj drugih ljudi.

Imaju samopouzdanja i zbog svih ovih kvaliteta na glasu su kao sjajni vođe. Ambiciozni, neovisni, kreativni – užitak je raditi s njima. Ponekad su i malo kompetitivni, ali zbog konstante želje da budu najbolji zapravo i daju sjajne rezultate.

Njihova osobnost je "velika" i glasna pa je mnogima pravo iznenađenje kada shvate da su zapravo nježni i osjetljivi. I dok će svoje veselje rado podijeliti s drugima, ovaj nježniji dio ostaje njihova mala tajna koju dijele s rijetkima.

U galeriji pogledajte koje poznate osobe nose ovo ime.

Patrick Swayze
Glumac Patrick Swayze (Foto: Getty Images)