Svakog 17. ožujka diljem svijeta obilježava se Dan sv. Patrika. Za Irce je to nacionalna svetkovina tijekom koje štuju svog zaštitnika.

Galerija

Sasvim očekivano, Patrik je danas vrlo popularno ime u Irskoj. Međutim, do 17. stoljeća gotovo se i nije upotrebljavalo kao znak poštovanja prema svecu.

Dolazi od latinskog imena Patricius, koje znači 'plemenit čovjek'.

Prema numerološkim analizama imena Patrik, osobe koje ga nose vrlo su društvene, razigrane i optimistične. Izravni su, vole razgovarati i sjajno funkcioniraju u velikim grupama ljudi. Svojom energijom često inspiriraju i motiviraju ostale. Sami donose svoje odluke i teško padaju pod utjecaj drugih ljudi.

Imaju samopouzdanja i zbog svih tih kvaliteta na glasu su kao sjajni vođe. Ambiciozni, neovisni, kreativni – užitak je raditi s njima. Ponekad su i malo kompetitivni, ali zbog konstantne želje da budu najbolji zapravo i daju sjajne rezultate.

Njihova osobnost "velika" je i glasna, pa je mnogima pravo iznenađenje kada shvate da su zapravo nježni i osjetljivi. I dok će svoje veselje rado podijeliti s drugima, nježniji dio ostaje njihova mala tajna koju dijele s rijetkima.

U galeriji pogledajte koje poznate osobe nose to ime.

Patrick Swayze
Glumac Patrick Swayze (Foto: Getty Images)