Jednostavni recepti često čine najbolje kombinacije okusa, a dodatan su plus zdravi sastojci koji će nam dati energiju, a neće nas uspavati. Ako ste planirali pripremiti nešto jednostavno, a sasvim novo, pročitajte sljedeće retke jer donosimo recept za ukusne palačinke s blitvom, piletinom i krem sirom.

Osim što ih možete ponijeti na posao, možete ih zapakirati i klincima za veliki odmor.

Palačinke s blitvom – sastojci:

  • 220 g glatkog brašna
  • 250 g blitve
  • 1 dl vode
  • 2 jaja
  • 3 žlice ulja
  • 2 dl mlijeka

Nadjev:

  • kremasti sir
  • dimljena pileća prsa

Palačinke s blitvom – priprema:

  1. Blitvu kratko blanširati, procijediti i provući kroz mlaz hladne vode.
  2. Izblendati blitvu uz dodatak vode.
  3. Prosijati brašno pa mu dodati blitvu i sve ostale sastojke.
  4. Ostaviti smjesu u hladnjaku oko sat vremena.
  5. Peći palačinke po uobičajenom postupku.
  6. Svaku palačinku nadjenuti kremastim sirom i mesom po želji, u ovom slučaju to su dimljena pileća prsa s niskim udjelom masnoće.

Savjet: Ovako pripremljene palačinke možete puniti nadjevom po želji. Sir, šunka, mljeveno pureće meso, razno povrće, namazi, paštete – svaki će se nadjev odlično uklopiti u ove zelene palačinke.

Ukusni i zdravi recept s nama je podijelila food-blogerica Milena, a još sličnih recepata možete pronaći na njezinu profilu na Instagramu te u nastavku.

Palačinke Palačinke mekane kao duša: Recept koji uvijek uspijeva Tiramisu palačinke Kremaste i mekane: Tiramisu palačinke moderniji su zaokret talijanskog klasika Slane palačinke od zobenih pahuljica Mogu se napraviti za pola eura: Najlakši recept za slane palačinke bez glutena Palačinke s kokosom i bijelom čokoladom Raj u ustima! Recept za prefine palačinke s kokosom i bijelom čokoladom Recept za džin-tonik palačinke Džin-tonik palačinke: Recept za brzu slasticu koja nema konkurenciju Palačinke bez bijelog brašna Finije od klasičnih? Recept za brze palačinke bez bijelog brašna Pohane palačinke sa sirom i špinatom Recept za hrskave palačinke sa sirom i špinatom koje su gotove za tren oka Palačinke s tikvicama Recept za palačinke s tikvicama tako finim da ćete ih jesti za doručak, ručak i večeru

Dobar tek!

 

 

 

 

 

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju