Sastojci za biskvit:
- 4 bjelanjka
- 15 dag maslaca
- 15 dag šećera
- 10 dag brašna
- 15 dag oraha
- 1 prašak za pecivo
Sastojci za glazuru:
- 4 žumanjka
- 10 dag šećera u prahu
- 1 vanilin šećer
Priprema žutih štangica:
- U jednoj posudi pomiješajte brašno i prašak za pecivo. Pravokutni protvan za pečenje premažite s malo maslaca i posipajte brašnom. Maslac sobne temperature miksajte sa šećerom. Kada dobijete lijepu glatku smjesu, umiješajte orahe. Razdvojite bjelanjke od žutanjaka.
- Bjelanjke istucite u čvrsti snijeg. Zatim naizmjence u smjesu dodajte brašno i snijeg. Miješajte lagano i ručno kuhačom ili špatulom.
- Smjesu izlijte u pripremljeni protvan, poravnajte špatulom ili žlicom i stavite u pećnicu zagrijanu na 180 Celzijevih stupnjeva. Pecite između 20 i 25 minuta, dok biskvit ne porumeni na površini i ne odvoji se od rubova.
- Dok se biskvit peče, pjenasto umutite žumanjke, šećer u prahu i vanilin šećer. Kada je kolač ispečen, izvadite ga van, prelijte s glazurom od žutanjaka i šećera te vratite u pećnicu. Odmah smanjite temperaturu na 150 Celzijevih stupnjeva i pecite ga 5 minuta. Nakon toga ugasite pećnicu i ostavite kolač da se ohladi u njoj.
Dobar tek!
Inspirirajte se i ostalim slatkim receptima: