Napravite finu, sočnu, pravu proljetnu tortu od mrkve koja će krasiti vaš uskrsni blagdanski stol i kojoj nitko neće moći odoljeti.

Uz mrkvu, za ovu će vam tortu biti potrebni orasi (možete ih zamijeniti bademima ili lješnjacima), maslac, nešto brašna i začina te 4 jaja. Ukrasite je osvježavajućom kremom od sira i prigodnim ukrasima od marcipana ili fondanta.

Ova će vas torta na prvi zalogaj osvojiti svojim aromama i sočnošću, ali i izgledom, i možda baš ona postane vaša omiljena uskrsna slastica.

Sastojci:

Za biskvit:
4 jaja
250 maslaca
200 g mrkve
200 g šećera (možete staviti i smeđi)
1 vanilin šećer
100 g mljevenih oraha
250 g glatkog brašna
2 žličice praška za pecivo
1 žličica začina za medenjake
1 žličica đumbira u prahu

Za kremu:
200 g krem sira
175 g šećera u prahu
50 g maslaca

Za dekoraciju:
marcipan ili fondant smjesa
prehrambene boje (narančasta i zelena)

Priprema:

1. Otopite maslac pa ga zajedno s jajima, šećerom i vanilin šećerom kratko izmiksajte u dubljoj zdjeli.

2. Dodajte mrkvu koju ste naribali na grublji dio ribeža. Potom dodajte brašno izmiješano s praškom za pecivo i začinima, kao i mljevene orahe, pa sve dobro izmiješajte.

3. Smjesu izlijte u namašćeni i papirom obloženi kalup za pečenje veličine 20-22 cm, stavite peći u prethodno zagrijanu pećnicu na 180 °C i pecite oko 55-60 minuta.

4. Izvadite iz pećnice, kratko ohladite u kalupu pa izvadite iz kalupa i prebacite na rešetku za hlađenje.

5. Napravite kremu od sira: u zdjeli izmiješajte krem sir i omekšali maslac, dodajte šećer u prahu i još jednom dobro izmiješajte.

6. Napravite ukrase: marcipan ili fondant obojite narančastom i zelenom bojom pa izradite male mrkvice ili ukrasite ukrasima po svojoj želji.

7. Ohlađenu tortu premažite kremom od sira i ukrasite izrađenim ukrasima.

Od uskrsnih slatkih delicija tu su i ovi preslatki prhki linceri u malo drukčijem ruhu, ispecite i njih, neka vaš stol pršti od divnih slastica.

I nikako ne zaboravite na mirisnu pincu! Ako vam treba brz i jednostavan recept za najpoznatiji uskrsni kolač, imamo i njega.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju