Torta od mrkve
Torta od mrkve (Foto: Getty Images)
Zdravlje & prehrana

Topi se u ustima: Pogledajte recept za najsočniju tortu od mrkve

08-04-2025 Piše Zadovoljna.hr
komentari

Napravite finu, sočnu, pravu proljetnu tortu od mrkve koja će krasiti vaš uskrsni blagdanski stol i kojoj nitko neće moći odoljeti.

Uz mrkvu, za ovu će vam tortu biti potrebni orasi (možete ih zamijeniti bademima ili lješnjacima), maslac, nešto brašna i začina te četiri jaja. Ukrasite je osvježavajućom kremom od sira i prigodnim ukrasima od marcipana ili fondanta.

U trendu Čestitke: Sretan Božić Sretan Božić! Sretan Božić! Preuzmite ove čestitke i pošaljite ih dragim ljudima za Božić Tri ljepotice iz Zagreba u najtraženijim hlačama NEMAJU KONKURENCIJE Tri gracije iz Zagreba potvrdile koje su hlače najtraženije, bilo ljeto ili zima Ana Gruica Uglešić uvijek mami pažnju svojim modnim izborima Cjenovno prihvatljiva Ova haljina od 50 eura savršen je izbor za blagdanske zabave, ima je i Ana Gruica Uglešić i baš joj super stoji

Ova će vas torta na prvi zalogaj osvojiti svojim aromama i sočnošću, ali i izgledom, te možda baš ona postane vaša omiljena uskrsna slastica.

Torta od mrkve - sastojci:

Za biskvit:

  • 4 jaja
  • 250 maslaca
  • 200 g mrkve
  • 200 g šećera (možete staviti i smeđi)
  • 1 vanilin šećer
  • 100 g mljevenih oraha
  • 250 g glatkog brašna
  • 2 žličice praška za pecivo
  • 1 žličica začina za medenjake
  • 1 žličica đumbira u prahu

Za kremu:

  • 200 g krem sira
  • 175 g šećera u prahu
  • 50 g maslaca

Za dekoraciju:

  • marcipan ili fondant
  • prehrambene boje (narančasta i zelena)

Torta od mrkve - priprema:

  1. Otopite maslac pa ga zajedno s jajima, šećerom i vanilin šećerom kratko izmiksajte u dubljoj zdjeli.
  2. Dodajte mrkvu koju ste naribali na grublji dio ribeža. Potom dodajte brašno izmiješano s praškom za pecivo i začinima, kao i mljevene orahe, pa sve dobro izmiješajte.
  3. Smjesu izlijte u namašćeni i papirom obloženi kalup za pečenje veličine 20-22 cm, stavite peći u prethodno zagrijanu pećnicu na 180 °C i pecite 55-60 minuta.
  4. Izvadite tortu iz pećnice, kratko ohladite u kalupu pa izvadite iz kalupa i prebacite na rešetku za hlađenje.
  5. Napravite kremu od sira: u zdjeli izmiješajte krem sir i omekšali maslac, dodajte šećer u prahu i još jednom dobro izmiješajte.
  6. Napravite ukrase: marcipan ili fondant obojite narančastom i zelenom bojom pa izradite male mrkvice ili ukrasite ukrasima po svojoj želji.
  7. Ohlađenu tortu premažite kremom od sira i ukrasite izrađenim ukrasima.

Dobar tek!

Ako tražite još ideja za kremaste kolače, jednostavne torte, pite i savijače, inspirirajte se našim popisom od 100 slatkih recepata na jednom mjestu. 

Torta od mrkve Torta od mrkve (Foto: Getty Images)

U nastavku možete pronaći još ideja za Uskrs. 

Lažni ledeni vjetar Lažni ledeni vjetar: Recept za roladu jednako finu kao obožavani kolač, ali puno jednostavniju Cheesecake s borovnicama Cheesecake s borovnicama: Recept za tortu sa sirom, priprema se lako i brzo Voćna kremšnita Recept koji spaja sve najbolje od kremšnite i voćnog kolača Mileram torta Kremasta fantazija: Recept za mileram-tortu sa šumskim voćem Napoleon torta Recept za kremastu tortu stvorenu za Uskrs, ali i za svaku priliku Uskrsna pletenica blogerice Milene iz Banje Luke Uskrsna pletenica: Recept za mirisni klasik zbog kojeg vrijedi zasukati rukave Pinca Mirisna pinca: Brz i jednostavan recept za najpoznatiji uskrsni kolač