Kako biste izjegli osnovne greške i od sada s uspjehom zamijesili sve recepte s prhkom bazom otkrivamo male tajne recepta koji ćete vjerujemo ljubomorno čuvati.
Prhko tijesto - sastojci:
- 250 g glatkog brašna
- 150 g oštrog brašna
- 200 g maslaca
- 2 cijela jaja
- pola vrećice praška za pecivo
- 2 vanilin šećera
- 150 g šećera
- korica jednog limuna
Prhko tijesto - priprema:
- Dobro promiješajte brašno, šećer, vanilin šećer, prašak za pecivo i koricu limuna.
- Dodajte maslac izrezan na kockice pa sve dobro promiješajte do mrvičaste teksture.
- Dodajte i jaja pa zamijesite tijesto.
- Na početku će vam se činiti kao da je smjesa previše suha, ali maslac će se rastopiti zbog topline vaših ruku i dobit ćete savršeno tijesto.
- Gotovo tijesto zamotajte u prozirnu foliju pa stavite u hladnjak na pola sata.
Savjet: Ovo prhko tijesto može se pretvoriti u razne kolače i kekse. Primjerice, odlično je za prhku pitu od sira, pitu od jogurta i razne recepte za kekse.
Ako tražite drugačiju ideju za prhke kekse, u videu možete provjeriti naš recept za zvjezdice s bademima.
Ako pak tražite ideje za svečane torte, jednostavne i tradicionalne kolače, pite, savijače i sitne kolačiće, inspirirajte se našim popisom od 100 slatkih recepata na jednom mjestu.
Dobar tek!