Na društvenim mrežama nastaju razni kućanski trikovi koji štede vrijeme i novac. Neki od njih doista rade, a to nam potvrđuju komentari ispod objave.

U moru preporuka i trikova na TikToku, posebno se istaknuo recept jedne mame koja pravi sasvim prirodne tablete za perilicu posuđa.

Na njezinom profilu Mama za pet možemo pronaći raznorazne preporuke, savjete i ideje, a njezin je glavni cilj ženama pokazati da gotovo svaki proizvod ima svoju prirodnu alternativu.

Njezin recept za prirodne tablete za perilicu rublja ima gotovo jedan i pol milijun pregleda, a po komentarima njezinih pratiteljica možemo zaključiti da uistinu radi. 

Više od godinu dana pravim prirodne tablete za perilicu posuđa od lako dostupnih i jeftinih sastojaka, započela je u videu. Njezin recept možete pronaći u nastavku:

Prirodne tablete za perilicu posuđa - sastojci: 

Za 18 tableta: 

  • 100 g sode bikarbone
  • 100 g limunske kiseline
  • 100 g soli
  • Sok jednog limuna
  • Kalup za led

Prirodne tablete za perilicu posuđa - priprema:

  1. Tablete pripremite tako da prvo pomiješate suha sastojke, a onda postepeno dodajete limun.
  2. Nemojte dodati sav limunov sok odjednom, jer će se smjesa zapjeniti, istaknula je. Također je
  3. važno napomenuti da smjesa ne treba biti vodenasta kako biste ju mogli utisnuti u kalup.
  4. Tablete prva 24 sata trebaju biti u zamrzivaču, a kasnije ih možete držati u frižideru.
  5. Jedna tableta dovoljna je za jedno pranje.

Provjerite i što ne smijete raditi s perilicom posuđa.

Još genijalnih trikova za kućanstvo možete pronaći na profilu Mama za pet te u nastavku.

Treba samo jedna sitnica koju imamo doma: Trik kako iscijediti vodu iz lonca bez cjediljke Mrlje s kauča nestat će u tren oka pomoću tekućine koju svi imamo doma "Ma tko bi se ovog dosjetio": Genijalan trik za lakše postavljanje plahte na madrac Stari trik koji štedi vrijeme: „Ne koristim peglu otkako sam saznala za ovo“ Ostaci ove svakodnevne namirnice vratit će vaše orhideje u život „Hvala baki koja mi je ovo pokazala“: Trik koji pomaže kad ulje prska na sve strane Trik kako u roku minute skinuti naljepnicu bez tragova ljepila Trik za trenutno spašavanje osušene maskare i tekućeg ruža za usne