Stvarno ne znam odakle bih krenula da vam uspijem dočarati koliko su ovi trokutići dobri, napisala je Nataša Pralica o receptu za trokutiće s lješnjacima koji je objavila na svom blogu kolaci.biz.
Spomenuti trokutići nalaze se na njezinoj listi najboljih božićnih kolača, a njihov je veliki plus činjenica da je priprema jednostavna. U nastavku pročitajte kako ih napraviti.
Trokutići s lješnjacima - sastojci:
TIJESTO:
225 g brašna
1 žličica praška za pecivo
100 g šećera
1 vanilin šećer
1 jaje
1 žumanjak
100 g margarina
OSTALO:
3 žlice marmelade od marelice
150 g margarina
150 g šećera
2 vanilin šećera
3 žlice vode
100 g mljevenih lješnjaka
200 g sjeckanih lješnjaka
GLAZURA:
200 g čokolade
malo ulja
Trokutići s lješnjacima - priprema:
- Pomiješajte brašno s praškom za pecivo.
- Dodajte šećer, vanilin šećer, jaje, žumanjak, razmekšani margarin.
- Dobro izmijesite tijesto da se sve sjedini.
- U kalup za pečenje iz pećnice, na koji ste prethodno stavili papir, stavite tijesto.
- Tijesto premažite marmeladom.
- Margarin, šećer, vanilin šećer i vodu stavite na vatru da se sve otopi.
- Sklonite s vatre i umiješajte mljevene i sjeckane lješnjake.
- Ostavite smjesu da se malo ohladi.
- Nanesite smjesu na tijesto i jednako raspodijelite.
- Stavite peći na 180 stupnjeva 25 minuta.
- Kada se ohladi, režite trake iste debljine vodoravno i okomito (4 x 4 cm), a onda svaki još dijagonalno da dobijete trokute.
- Čokoladu i malo ulja istopite na pari.
- U otopljenu čokoladu umočite oba oštra kuta trokuta.
- Ostavite da se ohladi
Trokutići s lješnjacima mogu se čuvati u metalnoj kutiji oko 2 tjedna.
Dobar tek, a ovaj i druge Natašine recepte potražite i na njezinom blogu Natašine slastice.