U četvrtak, 12. svibnja, održava se petnaesti – ujedno i posljednji panel u sklopu ove etape projekta „21 put prema uspjehu“. Panelistice petnestog panela „Jednorozi – mit ili stvarnost?“ su Vedrana Miholić, Snježana Miliša i Martina Rizman Matić

Petnaesti, ujedno i posljednji panel u sklopu ove etape projekta „21 put prema uspjehu“ u okviru tematske cjeline Žene na start-up i scale-up sceni nosi naslov „Jednorozi – mit ili stvarnost?“, a održat će se u četvrtak, 12. svibnja s početkom u 18h putem live-streama na Entrio platformi.

Panelistice ovog panela bit će Vedrana Miholić, Snježana Miliša i Martina Rizman Matić, a panel će moderirati Saša Cvetojević i Vedrana Likan.

Vedrana Miholić iza sebe ima gotovo 20 uspješnih godina rada u različitim područjima, od programiranja i konzaltinga do menadžmenta. Posljednjih 10 godina primarno se bavi internacionalizacijom CROZovg poslovanja, kao direktorica prodaje i mananging director CROZ DACH. Javnosti je možda najpoznatija zahvaljujući svojim aktivnostima usmjerenim na računalnu edukaciju djece. Osnivačica je i predsjednica udruge Programerko koja organizira radionice programiranja za najmlađe te ambasadorica inicijative eSkills for Jobs. U slobodno se vrijeme posvećuje obitelji i prijateljima te bavi različitim aktivnostima, a posebno se ponosi usponom na Kilimandžaro te istrčanim maratonima u Berlinu, New Yorku i Chicagu.

Snježana Miliša završila je FER u Zagrebu, a karijeru započela u Elektri Zagreb, gdje je 10 godina radila na planiranju i razvoju niskonaponske distribucijske mreže. Nakon toga radi u FINA-i gdje prve 3 godine radi na održavanju energetskih sustava, a nakon toga prelazi u projekt management. Najvažniji projekt iz tog perioda je ‘Reinženjering Nacionalnog Klirinškog Sustava’. Nakon FINAe prelazi u Hypo (danas Addiko) banku gdje 4 godine radi kao projekt manadžer, te 3 godine kao direktor nabave. Karijeru nastavlja u Erste Group Card Processoru u kojem vodi projekt implementacije novog kartičnog sustava za Erste Banku u Slovačkoj. I napokon 2016. “uspijeva” se zaposliti kao projekt manager u Rimac Automobilima gdje vodi projekte vezane uz razvoj baterijskih i infoteinment sustava za razne klijente iz automotive industrije. Od 2017 do danas vodi projekt razvoja Nevere – prvog homologiranog električnog super automobila.

Martina Rizman Matić stekla je bogato korporativno iskustvo kroz upravljanje komunikacijama u A1 Hrvatska. Sudjelovala je u procesima spajanja i akvizicija, reorganizacije i restrukturiranja, kriznih komunikacija, upravljanja dionicima, korporativnog rebrendinga, digitalne transformacije te društveno odgovornog poslovanja. Kao konzultantica u agencijskom timu Komunikacijskog ureda radila je s nizom klijenata na projektima strateškog komuniciranja i upravljanja kompanija društvene odgovornosti. Infobipovom timu se pridružila 2020. godine kao direktorica globalnih internih komunikacija s ciljem unaprjeđenja internih komunikacija i još snažnijem povezivanju vise od 3.500 zaposlenika u vise od 70 ureda diljem svijeta oko jedinstvene vizije kompanije i kulture, uvažavajući i cijeneći sve bogate različitosti zaposlenika globalne kompanije. Diplomirala je na Filozofskom fakultetu u Zagrebu engleski i francuski jezik te književnost. Nositeljica je međunarodnog employer branding certifikata kojeg dodjeljuje Employer Branding College.


Povodom našeg posljednjeg panela u nizu, ujedno najavljujemo i održavanje krovnog događanja projekta – LeaderSHE konferenciju – u četvrtak, 30. lipnja 2022. u Hilton GardenInn Zagreb.

Na jednom mjestu i u okviru jednodnevne konferencije, okupit ćemo žene decision-makere i one koje kroz poziciju i instituciju koju zastupaju, zaokružuju nastupom, porukama i svojim pričama – ključne poruke o ulozi žena u društvu kao i važnosti interdisciplinarnosti, uključivosti i prihvaćanje različitosti te svojim prisustvom, sudjelovanjem, svojim osobnim i profesionalnim pričama doprinose poticanju kulture uspjeha u našem društvu.

Kao key-note speakerice na LeaderSHE konferenciji nastupit će Kolinda Grabar Kitarović, Lada Tedeschi Fiorio i Victoria Zinchuk, dok su samo neka od imena sudionica programa i panela Jelena Veljača, Nevena Rendeli Vejzović, Vesna Blašković, Ivana Gažić, Nataša Kalauz, Diana Kobas Dešković, Višnja Tuškan-Krupić…

O projektu „21 put prema uspjehu“

Projekt „21 put prema uspjehu“ ima za cilj promicanje, poticanje i stvaranje ohrabrujućeg i poticajnog okruženja u kojemu mladi mogu razvijati vlastiti profesionalni i osobni potencijal. Kroz zanimljive razgovore i inspirativne priče uspješnih žena, motivirali smo i inspirirali prvenstveno mlade - studente završnih godina fakulteta i u fazi ranog zaposlenja, da vjeruju u uspjeh temeljen na predanosti, upornosti, znanju, pravim vrijednostima i vlastitim kvalitetama.

U sklopu 15 panela i tri tematske cjeline - Žene u pravnoj profesiji, Žene na start-up i scale-up sceni te Žene u kreativnoj industriji i kulturi neke od najuspješnijih žena Hrvatske pokazale su, kroz svoja iskustva, kako je moguće mijenjati društvo, jačati gospodarstvo i utjecati na pozitivne promjene.

Panele, uz Vedranu Likan, moderirali su Natalija Labavić, Manuela Šola i Saša Cvetojević, a paneli su se održavali svakog četvrtka počevši od siječnja do svibnja 2022. s početkom u 18 sati na lokacijama Hilton hotela u Zagrebu te uz live-stream na Entrio platformi. Svi paneli ostaju dostupni na YouTube kanalu projekta „21 put prema uspjehu“.

Značaj i vrijednost projekta prepoznali su i brojni institucionalni pokrovitelji i partneri, a među njima predsjednik Republike Hrvatske, Grad Zagreb, Vladin ured za ravnopravnost spolova, Europski parlament - Ured u Zagrebu, Europska banka za obnovu i razvoj, Akademija za politički razvoj.

Projekt se provodi u suradnji sa Sveučilištima i Fakultetima u 5 hrvatskih gradova – Zagrebu, Splitu, Rijeci, Osijeku i Puli.

Partneri iz privatnog sektora koji podržavaju projekt su Hilton Hoteli Zagreb, Zagrebačka banka, Privredna banka Zagreb, Hrvatska pošta i Varteks. Organizacijsku podršku projektu osigurali su Broadcast.hr, Entrio, Komunikacijski laboratorij i Poduzetnički mindset.

Pogledajte i teme kojima su se bavili prethodni paneli:

Komunikacija je važna za uspjeh Komunikacija, kultura i kreativa: Novi panel projekta "21 put prema uspjehu"

Slika nije dostupna 12. panel projekta "21 put prema uspjehu": "Put do prvog milijuna - novaca ili korisnika?"

Slika nije dostupna 11 panel projekta "21 put prema uspjehu V2":"Pravo i pravnik – faktori unutar društva"

Slika nije dostupna O nišnim ženskim medijima: Deseti panel u sklopu projekta "21. put prema uspjehu"

Slika nije dostupna Deveti panel projekta "21 put prema uspjehu": "Kako krenuti? Kada i zašto (ne) odustati?!"

Održan sedmi panel projekta 21 put prema uspjehu Održan sedmi panel u sklopu projekta "21 put prema uspjehu V2"

Slika nije dostupna Od ideje do investitora: Šesti panel u sklopu projekta "21 put prema uspjehu"

Slika nije dostupna 21 put prema uspjehu: Panel o rodnoj ravnopravnosti i ženskom leadershipu u pravnoj profesiji

Slika nije dostupna "21 put prema uspjehu": Četvrti panel na temu ideja, inovacija i inicijativa mladih

Slika nije dostupna "21 put prema uspjehu V2": Bliži se treći panel naslova "Skalabilnost, sezonalnost, teritorijalnost"

Slika nije dostupna Održava se drugi panel u sklopu projekta "21 put prema uspjehu V2"

Slika nije dostupna Održan panel "Ženski leadership u umjetnosti i kulturi – jučer, danas, sutra"

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju