Cvijeće je nezaobilazni detalj za vrijeme toplijih mjeseci. I to ne samo u prirodi – već i u modi. Tradicionalni cvjetni printovi klasičan su sezonski izbor, ali zadnjih su godina dizajneri otišli korak dalje, pa je cvijeće na odjeći procvjetalo u trodimenzionalnom obliku.

Galerija 3D cvjetne aplikacije na haljini Nine Badrić 3D cvjetne aplikacije na štiklama Jelene Rozge 3D cvjetne aplikacije +13 3D cvjetne aplikacije

Ponešto o najnovijem trendu koji podiže baš svaku modnu kombinaciju, rekao je naš stilist Marko Grubnić u još jednoj epizodi videoserijala Dreskod.

Sveprisutni modni uzorci ove su sezone dobili posebnu dimenziju u obliku trodimenzionalnih cvjetnih uzoraka. Ti uzorci krase haljine, majice, košulje, modne dodatke, stvarajući izgled koji se teško može zamijeniti, a više smo ih puta mogli vidjeti na poznatim ženama iz Hrvatske.

Obožavam 3D ukrase u obliku cvijeća. To se moglo vidjeti u sezoni koja je iza nas jer sam ih često koristio u projektima i u snimanjima koje sam radio.

3D cvjetne aplikacije na haljini Nine Badrić 3D cvjetne aplikacije na haljini Nine Badrić (Foto: Damir Krajac/Cropix)

Čak su mi nekad znali reći da malo i pretjerujem s cvijećem, međutim, upravo cvijeće svakoj kombinaciji daje tu neodoljivu notu i svaki stajling diže na jednu posebnu razinu, objasnio je stilist Marko Grubnić.

Malo je trendova koji su izazvali uzbuđenje među trendseterima poput 3D cvijeća na modnim komadima, a Marko napominje da ovaj trendi detalj ne mora nužno krasiti samo dizajnersku odjeću.

3D cvjetne aplikacije na štiklama Jelene Rozge 3D cvjetne aplikacije na štiklama Jelene Rozge (Foto: Tomislav Miletic/Pixsell)

Modni svijet je bio opsjednut 3D cvjetnim detaljima, a to smo mogli vidjeti ove sezone. Ono se pojavljuje na gotovo svim haljinama i modnim dodacima, sakoima, kaputima. Od Prade do Zare – apsolutno su svi koristili cvijeće. To je detalj koji je nezaobilazan, nastavlja Marko.

Ono što bih izdvojio kao najveći šik ove sezone je 3D cvijeće na cipelama. Mene to svaki put ostavi bez daha. Jednostavno ne mogu maknuti pogled sa žena koje nose cvijeće na cipelama.

3D cvjetne aplikacije 3D cvjetne aplikacije (Foto: Profimedia)

To je onaj catchy moment kad ne možete proći nezapaženo. Uvijek ćete dobiti puno pohvala i izazvati wow efekt.

Nosite cvijeće, igrajte se sa cvijećem, nosite ga na cipelama i vjerujte mi – podići će apsolutno svaku kombinaciju, savjetuje Marko i dodaje:

Cvjetni detalj svojom jednostavnošću i ljepotom svaki odjevni predmet ili modni dodatak čini zaista posebnim i u trenu podiže svaku modnu kombinaciju. Zato budite hrabri i razigrani, koristite cvijeće u svojim modnim kombinacijama jer sam siguran da ćete uživati.

3D cvjetne aplikacije 3D cvjetne aplikacije (Foto: Profimedia)

U nastavku pronađite još korisnih savjeta Marka Grubnića iz našeg serijala Dreskod.

Marko Grubnić Marko Grubnić: Kombinacija u kojoj ćete uvijek izgledati wow, samopouzdano i sređeno Marko Grubnić Marko Grubnić: Pet stvari bez kojih se ne odlazi na more Marko Grubnić Marko Grubnić: Koji je to univerzalni komad savršen za večernje izlaske? Marko Grubnić Marko Grubnić: "Kolumne u suradnji s portalom Zadovoljna.hr pokazatelj su da ljude doista zanima moda" Marko Grubnić Marko Grubnić: Tri brenda čije su torbe bezvremenske i koji nikada ne izlaze iz mode Hailey Bieber Hailey Bieber u "nepristojnoj" haljini koju većina žena ne bi nosila na tuđem vjenčanju Marko Grubnić Marko Grubnić: 10 komada koje bi svaka žena trebala imati u svom ormaru Šljokice u dnevnim kombinacijama - 7 Marko Grubnić o šljokicama: "Savjetujem da ne pretjerujete, što iz mojih usta zvuči nevjerojatno" Marko Grubnić "Nikako ne smijete zasjeniti mladenku": Marko Grubnić o kombinacijama za vjenčane kume Marko Grubnić Marko Grubnić: "Kombinacije za crkvene ceremonije moraju biti prilagođene prigodi i decentne" Marko Grubnić Marko Grubnić: "Mala crna haljina je vječni komad, nosiva u svim kombinacijama"

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju