27. veljače u Katoličkom je kalendaru upisano ime Gabrijel pa sve Gabrijele danas slave imendan. Koje je značenje ovog lijepog ženskog imena i kakve su osobe koje ga nose možete provjeriti u nastavku.

Gabrijela je ženska verzija imena Gabriel koje ima hebrejsko podrijetlo i znači božji čovjek, odnosno glasnik (božji glasnik), dok u biblijskoj terminologiji ime ima značenje Bog je moja snaga.

U Hrvatskoj ime Gabrijela nosi više od 4000 imenjakinja, a najpopularnije je bilo od 2000. do 2009. godine. Neke izvedenice imena su Ela, Jela i Lela.

Osobe koje nose ime Gabrijela su romantične, inspirativne, jasne, elegantne, lojalne i angažirane.

POZNATE GABRIJELE

Gabriela Sabatini (tenisačica)

Louisa Gabrielle Bobb (pjevačica)

Gabrielle Union (glumica)

Gabrielle Coco Chanel (modna dizajnerica)

Gabriela Spanic (glumica)

Gabrielle Carteris (glumica)

Gabi Novak (pjevačica)

NUMEROLOGIJA

Značenje imena Gabrijela objašnjava i numerologija prema kojoj su ljudi koji nose ovo ime rođeni vođe. Radi se o samostalnim, kreativnim, ambicioznim i samosvjesnim osobama. Osim toga, Gabrijele su tvrdoglave.

Ako u svom životu imate neku Gabrijelu, poželite joj sretan imendan.

Mihaela Kakve su osobe koje nose ime Mihaela? Matea Kakve su osobe koje nose ime Matea? Sanja Brižne i šarmantne: Kako se opisuju osobe koje nose ime Sanja? Dolores Kakve su osobe koje nose ime Dolores? Jelena Kakve su osobe koje nose ime Jelena? Gordana Kakve su osobe koje nose ime Gordana? Suzana Kakve su osobe koje nose ime Suzana? Jasna Kakve su osobe koje nose ime Jasna? Snježana Kakve su žene koje nose ime Snježana? Nives Kakve su osobe koje nose ime Nives?

 Sretan imendan!

 

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju