15. dana mjeseca rujna u Katoličkom je kalendaru upisano ime Dolores pa žene s ovim imenom danas slave imendan. Koje je značenje snažnog ženskog imena i kakve su osobe koje ga nose možete provjeriti u nastavku.

Iako na prvu značenje imena Dolores ima negativnu konotaciju, čim zagrebemo ispod površine i odgonetnemo dublje značenje bude nam jasno da je ono baš prikladno za osobe koje ga nose.

Dolores je ime latinskog podrijetla i dolazi od riječi dolor, što znači bol, tuga, jad, žalost, a veže se uz snagu Svete Marije koja je proživjela Isusovu smrt. Obilježava se na dan Blažene Djevice Marije Žalosne (Mater dolorosa), kao figure koja je imala najveći udio u Kristovoj muci od svih ljudi.

Iako ima jako malo povjerenja u druge ljude, Dolores vas nikad neće iznevjeriti.

Svako ime sa sovom nosi numerološku vrijednost koja određuje karakter te potencijalne životne prilike. Za osobe koje nose ime Dolores numerološka vrijednost jest četiri. Iako ima jako malo povjerenja u druge ljude, Dolores vas nikad neće iznevjeriti, a odanost je njihova glavna karakteristika.

U odnosu su s drugima su pažljive, ali u odnosu sa samom sobom trebale bi biti nježnije..

Strah od neuspjeha tijekom života ih sprječava da ostvare svoje snove, ali ih je život naučio kako se ustati i krenuti dalje čak i nakon bolnog pada. U odnosu su s drugima su pažljive, ali u odnosu sa samom sobom trebale bi biti nježnije i manje kritične.

Dolores je predivna prijateljica koja će vam uvijek biti rame za plakanje, ali će rijetko s vama podijeliti njezin problem. Skrivanje osjećaja problem je na kojemu trebaju raditi kako bi im u životu bilo lakše i kako bi postigle osobni mir.

Gordana Kakve su osobe koje nose ime Gordana? Slika nije dostupna Kakve su žene koje nose ime Dunja? Jelena Kakve su osobe koje nose ime Jelena? Marija Marinela, Mirja, Mari... 20 verzija najčešćeg ženskog imena Suzana Kakve su osobe koje nose ime Suzana? Jasna Kakve su osobe koje nose ime Jasna? Snježana Kakve su žene koje nose ime Snježana? Nives Kakve su osobe koje nose ime Nives? Lidija Kakve su osobe koje nose ime Lidija? Nada Kakve su osobe koje nose ime Nada? Blaženka Kakve su osobe koje nose ime Blaženka? Anđela Kakve su osobe koje nose ime Anđela? Marta Kakve su osobe koje nose ime Marta? Viktorija Kakve su osobe koje nose ime Viktorija?

Sretan imendan! 

 

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju