Tulipani sami po sebi izgledaju veličanstveno i divno oplemenjuju prostoriju, ali njihova ljepota još više može doći do izražaja ako im u vazi dodijelimo prave cvjetne partnere.

Tulipani su jedna od najraznolikijih vrsta cvijeća, raskoš njihovih boja i oblika velika je i svaki put kad ih kupujete možete se odlučiti za drugu sortu koja će ukrasiti vaš dom, ovisno o vašem trenutnom raspoloženju i željama.

No ako želite još zanimljiviji i razigraniji aranžman na vašemu stolu, ovi će cvjetni ljepotani rado u svoje društvo primiti različite vrste cvijeće ili bilja – lijepo će komplementirati jedno drugome i međusobno si naglasiti vrline.

U tu skupinu ipak ne spadaju narcise jer one mogu izblijediti boju tulipana, ali brojne su druge kombinacije za koje se možete odlučiti.

Tulipane će posebno lijepo istaknuti sitno bijelo cvijeće poput tratinčica ili gipsofile, tako će vaš buket izgledati skladnije, uravnoteženije i elegantnije.

Sitno bijelo cvijeće poput gipsofile divno će istaknuti tulipane Sitno bijelo cvijeće poput gipsofile divno će istaknuti tulipane (Foto: Living4media)

Zelene biljke i listovi također će pomoći stvoriti zanimljiv kontrast, a dojam će biti prirodan i izvoran te će pomalo podsjećati na divlje cvijeće. Ujedno ćete dobiti na teksturi i punoći.

Spoj s jorgovanima ili zumbulima bit će posebno lijep

Osim s neutralnijim biljkama, bez problema možete tulipane spojiti i s jednako raskošnim cvjetovima poput zumbula, jorgovana, ranunkula, dalija, gladiola, božura ili anemona. Jarke i bogate boje koje ćete tako upariti sjajno će podići prostor i u trenu popraviti vaše raspoloženje, a i raspoloženje svih koji ugledaju vašu dojmljivu kreaciju.

Profinjen će spoj biti i grane s trešnjinim cvijetom ili nježne cicamace. Drvenasti dio dat će cijelom buketu prirodniji izgled.

Trešnjine grane dat će buketu tulipana prirodniji izgled Trešnjine grane dat će buketu tulipana prirodniji izgled (Foto: Living4media)

Možda na prvu nespojiva, ali također dobra kombinacija je i ona s mimozama, razlika u teksturama tu će posebno doći do izražaja i izgledat će možda čak najzanimljivije od svih navedenih opcija.

Iako bi tulipani odlično izgledali čak i uz kraljice cvijeća, ruže, zbog vječne dvojbe jesmo li tim tulipan ili tim ruža, ova je dva cvjetna suparnika ipak bolje ostaviti razdvojenima.

Fotografije ipak nekad govore više od riječi pa u našoj galeriji pronađite inspiraciju za vaše najposebnije proljetne bukete. 

15 vrtova u kojima bi se ljubitelji tulipana osjećali kao u raju Vrtovi u kojima bi se ljubitelji tulipana osjećali kao u raju - 12 Vrtovi u kojima bi se ljubitelji tulipana osjećali kao u raju - 10 Vrtovi u kojima bi se ljubitelji tulipana osjećali kao u raju - 11 +11 Vrtovi u kojima bi se ljubitelji tulipana osjećali kao u raju - 6

Dior tulipan: Bujni i pahuljasti cvijet koji podsjeća na božur Sorta tulipana zvana Dior - 7 Sorta tulipana zvana Dior - 5 Sorta tulipana zvana Dior - 1 +3 Sorta tulipana zvana Dior - 2

 

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju