Na današnji dan, 20. rujna, prema katoličkom kalendaru imendan slave Svjetlane. U Hrvatskoj ovo ime nosi više od 3000 imenjakinja.

Radi se o imenu slavenskog podrijetla koje je izvedeno iz riječi svjetlo, a znači ona koja je svijetla, odnosno preneseno ona koja je čiste duše, koja zrači i obasjava.

Osobe koje nose ovo ime su jednostavne, ali istovremeno energične i temperamente. One su i snalažljive, vedre i uvijek nasmijane.

Značenje imena Svjetlana objašnjava i numerologija prema kojoj se radi o mirnim posrednicima kojima je harmonija u odnosnima bitna stavka u životu. Ovim osobama odgovaraju nježnost i pažnja, a one same su tople i smirene. Sukobima pristupaju diplomatski.

Kada je u pitanju ljubav, ove osobe će učiniti sve kako bi odnos s partnerom bio ugodan i skladan. Osobi u koju se zaljube pružaju sigurno utočište.

Sanja Brižne i šarmantne: Kako se opisuju osobe koje nose ime Sanja? Sonja Kakve su osobe koje nose ime Sonja? Dolores Kakve su osobe koje nose ime Dolores? Gordana Kakve su osobe koje nose ime Gordana? Jelena Kakve su osobe koje nose ime Jelena? Suzana Kakve su osobe koje nose ime Suzana? Snježana Kakve su žene koje nose ime Snježana? Nives Kakve su osobe koje nose ime Nives?

Sretan imendan! 

 

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju