Sezona krafni u ovom trenutku na samom je vrhuncu. Iako su nam dostupne na svakom koraku, u gotovo svakoj pekarnici i slastičarnici, mnogi će ipak rado napraviti i domaće krafne. Uz klasične punjene pekmezom ili pak one s čokoladnim punjenjem, možemo pronaći recepte za razne neobične varijante krafni.
Mi vam danas donosimo onaj za krafne s glazurom od džin-tonika koje bi mogle oduševiti sve ljubiteljice tog kultnog pića.
Same krafne rade se na klasičan način i po tradicionalnom receptu za krafne, pune se pekmezom po želji (nama omiljen je džem od marelica), a nakon hlađenja preliju se glazurom.
U nastavku pročitajte recept za glazuru od džin-tonika kojom ćete ih ukrasiti.
Sastojci za glazuru:
- 10 žlica šećera u prahu
- 4 žlice džina
- 2 žlice tonika
- 4 žličice soka od limuna
Priprema glazure:
Sve sastojke stavite u zdjelicu i promiješajte ih pjenjačom ili mikserom. Glazura bi trebala biti gusta i ljepljiva. Kada se krafne u potpunosti ohlade, stavite ih na pladanj ili tanjur i po svakoj razvucite žlicu glazure.
Inspirirajte se i ostalim receptima za krafne te saznajte odgovore na najčešća pitanja o pečenju krafni kao i kako postići savršen bijeli prsten oko krafni.
Dobar tek!