Kolači za nadolazeće blagdane pripremaju se punom parom, a ako u svoj raspored želite ugurati još barem jednu ukusnu slasticu čija vam priprema neće oduzeti puno vremena, razmislite o čoko rozen kockama.

Radi se o kolaču za koji je recept na svom blogu objavila Nataša Pralica, koja ga pravi kao zamjenu za mađaricu.

Za čoko rozen kocke trebate:

1 pakiranje Rozen kora (vafl listovi ili kore)
750 ml mlijeka
200 grama šećera
1 vanilin šećer
2 čepa ruma
125 grama čokolade za kuhanje
40 grama kakaa
45 grama gustina
125 grama margarina

GLAZURA:

200 grama čokolade za kuhanje
6 žlica ulja
čokoladne mrvice po želji

PRIPREMA

1. Kakao, gustin, šećer, vanilin šećer i rum pomiješajte s 200 ml mlijeka, a ostalo mlijeko stavite kuhati.
2. Kada mlijeko zakuha, sklonite ga s vatre i dodajte pripremljene sastojke. Nastavite kuhati na srednjoj vatri stalno miješajući.
3. Kada bude dovoljno gusto, sklonite s vatre i dodajte iskidanu čokoladu i margarin izrezan na listiće pa miješajte dok se ne istopi.
4. Nije potrebno čekati, možete odmah početi s mazanjem kora.
5. Sve kore premažite, osim zadnje.
6. Ostavite sve da prenoći. Na kolač možete staviti nešto da ga ravna, poput daske za rezanje koja nije ni preteška ni prelagana.
7. Sljedeći dan prelijte kolač glazurom, ali prije toga ga ostavite barem 15-ak minuta na sobnoj temperaturi da se glazura od hladnoće ne stvrdne prije nego što ju razmažete.

ČOKOLADNA GLAZURA

1. Čokoladu i ulje istopite na pari.
2. Malo prohladite, tek toliko da nije previše tekuće.
3. Kada se glazura počne stezati, možete po želji dodati čokoladne mrvice kao dekoraciju. Ne trebate odmah nakon premazivanja glazure dodati mrvice jer će propasti.

Ovaj recept i mnoge druge pronađite i na Natašinu blogu.