Radi se o kolačukoji može poslužiti kao zamjenu za mađaricu.
Sastojci za čoko rozen kocke:
- 1 pakiranje Rozen kora (vafl listovi ili kore)
- 750 ml mlijeka
- 200 grama šećera
- 1 vanilin šećer
- 2 čepa ruma
- 125 grama čokolade za kuhanje
- 40 grama kakaa
- 45 grama gustina
- 125 grama margarina
Glazura:
- 200 grama čokolade za kuhanje
- 6 žlica ulja
- čokoladne mrvice po želji
Čoko rozen kocke - priprema:
- Kakao, gustin, šećer, vanilin šećer i rum pomiješajte s 200 ml mlijeka, a ostalo mlijeko stavite kuhati.
- Kada mlijeko zakuha, sklonite ga s vatre i dodajte pripremljene sastojke. Nastavite kuhati na srednjoj vatri stalno miješajući.
- Kada bude dovoljno gusto, sklonite s vatre i dodajte iskidanu čokoladu i margarin izrezan na listiće pa miješajte dok se ne istopi.
- Nije potrebno čekati, možete odmah početi s mazanjem kora.
- Sve kore premažite, osim zadnje.
- Ostavite sve da prenoći. Na kolač možete staviti nešto da ga ravna, poput daske za rezanje koja nije ni preteška ni prelagana.
- Sljedeći dan prelijte kolač glazurom, ali prije toga ga ostavite barem 15-ak minuta na sobnoj temperaturi da se glazura od hladnoće ne stvrdne prije nego što ju razmažete.
Čokoladna glazura:
1. Čokoladu i ulje istopite na pari.
2. Malo prohladite, tek toliko da nije previše tekuće.
3. Kada se glazura počne stezati, možete po želji dodati čokoladne mrvice kao dekoraciju. Ne trebate odmah nakon premazivanja glazure dodati mrvice jer će propasti.
Ovaj recept i mnoge druge pronađite i na Natašinu blogu.
Dobar tek!